Huisartsen kunnen digitaal doorverwijzen

ALMERE
Huisartsen in Almere kunnen hun patiënten voortaan digitaal doorverwijzen naar het Flevoziekenhuis en andere zorgverleners. Dat gebeurt via de verwijsapplicatie ZorgDomein.

Artsen kiezen daar samen met de patiënt de best passende zorg. De patiënt wordt direct naar het juiste spreekuur verwezen en krijgt geen verwijsbrief meer mee van de arts.

Dat gebeurt digitaal en de gegevens worden opgeslagen in het elektronisch patiëntendossier.

reacties (7)

 • Moon

   

  Wat een regelrechte onzin. Nooit last van. Ik kan heen waar ik wil en welk ziekenhuis ik wil.

  reageer
 • marian

   

  Zelf moest ik in mei doorgestuurd worden. Na overleg met de huisarts besloten we dat het Antonis een goede keus was. via een digitale doorverwijzing was ik snel aan de beurt. Ben snel en goed behandeld. Het kan in Nagele!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Of de verwijzing nu electronisch of met een ouderwetse brief gaat maakt dan geen verschil: niet-mondige patiënten zullen door hun huisarts in de gewenste richting worden gestuurd, mondige patiënten trekken hun eigen plan. En inderdaad gaat een goede huisarts een gesprekje met zijn patiënten aan. Als hij of zij er nog de tijd voor krijgt natuurlijk. Vergeet niet dat de vorige regeringen de gezondheidszorg als 'een markt' hebben gedefinieerd in de hoop dat er op die manier een daling van de kosten zou komen. Het tegenovergestelde is gebeurd: de kosten zijn geëxplodeerd, en de zorgverzekeraars misbruiken hun macht.

  reageer
 • Barbara

   

  Niet alle, of liever gezegd erg weinig patienten die een huisarts bezoeken komen op consult omdat ze zo mondig zijn. Ze zijn v.n.l ziek en zoeken raad. Dan mag je best verwachten van een behandelaar dat er een over en weer gesprekje op gang komt waaruit dan vrij snel zal blijken dat de keuze die patient uiteindelijk maakt hem tevreden naar huis laat gaan, i.p.v met de volgende vraag die niet beantwoord werd huiswaarts te keren..

  reageer
 • frits

   

  de huisarts kan verwijzen prima , maar ik bepaal waar ik wel of niet heen ga, zo zullen ze mij nooit in dat Flevoziekenhuis zien ik ga wel buiten almere .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Als je jezelf als slachtoffer wil zien gaat het je altijd lukken. Als je jezelf als mondige patiënt opstelt zul je verbaasd staan over wat je kan bereiken. Niet miepen dus, gewoon opstaan en zeggen wat je wil.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Het probleem is reeds jaren in Almere bekend.De arts in Almere maakt uit naar welk ziekenhuis de patiënt gaat.In de 8 jaar dat ik in Almere woonde,heb ik dit bij een vrij gevestigde huisart en bij een huisartsenpraktijk meegemaakt.Voor een patiënt is het vaak beter bij "het oude ziekenhuis"te blijven i.v.m. het dossier.Zo was er totaal geen medewerking als iemand b.v. in het UMC bloedonderzoek wilde laten doen.Met het digitaal doorverwijzen komt de vrije keuze van een ziekenhuis nog verder in gevaar en gaat de huisarts bepalen waar iemand naar toe mag! In Almere kan het??????Ongelooflijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert