Gemeente voert belasting in voor centrumplan

DRONTEN
Er komt een reclamebelasting voor winkeliers in het centrum van Dronten. Die zal geheven worden via de onroerend zaakbelasting, de ozb. Dat is één onderdeel van een pakket maatregelen om het centrum van Dronten vitaal te krijgen.

De verwachte opbrengst van 180.000 euro op jaarbasis zal worden gebruikt voor gezamenlijke marketing en activiteiten om bezoekers naar het centrum te trekken. De 125 leden van de winkeliersvereniging SuyderSee en de overige 25 winkeliers in het centrum hebben ermee ingestemd.

De gemeente heeft verder 500.000 euro gereserveerd om het plein De Rede aan te passen, zodat het aantrekkelijker wordt om te verblijven. Hoe precies wordt de komende maanden uitgewerkt. Begin volgend jaar presenteert het college het Actieplan Centrum aan de gemeenteraad.

reacties (5)

 • pionier

   

  naieve winkeliers om reclamebelasting te accepteren. brengt alleen kosten en overlast. gaat geen extra omzet genereren. waardeloze actie dus !!

  reageer
 • Hans van Veen

   

  Nu begrijp ik waarom de 4 enorme reclame borden op De West ineens leeg zijn ?, die waren vast van de gemeente,

  reageer
 • janos

   

  reclamebelasting? betaald de gemeente zelf ook mee ze zitten in het zelfde gebied en hebben ook een herkenbaar teken aan de gevel. En dan zoveel geld voor een prima plein....grootheidswaanzin, zorg dat er meer ondernemers in de lege panden komen en mocht dat niet helpen maak er dan weer parkeerplaatsen van dat helpt de ondernemers in plaats van nutteloos belasting heffen. Ondernemers hebben het zwaar genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen in drze moeilijke tijd.

  reageer
 • Ron

   

  Plannen zijn er al jaaaaren. Doe nu ook eens iets.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Poeh, dat is een tricky ding. Hopelijk is de bestemming / opbrengst van deze belasting heel duidelijk vastgelegd. Of gaan we straks, in de toekomst zien dat deze opbrengsten wegens bijvoorbeeld andere prioriteiten / problemen op een heel ander terrein/vlak worden gebruikt. Politici hebben, overigens geheel door het eigenlijke handelen , bewezen tegenwoordig op het vlak van toezeggingen, uitspraken en beloftes niet echt betrouwbaar te zijn. Succes!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert