Gemeente moet weer miljoenen bezuinigen

ALMERE
Almere moet weer fors bezuinigen. Dat staat in de begroting 2015 die donderdagavond aan de gemeenteraad is overhandigd. Jaarlijks loopt het te bezuinigen bedrag op om in 2017 structureel op 5,1 miljoen euro uit te komen. Voor de gemeente wordt dat heel lastig omdat Almere de afgelopen jaren al 41 miljoen heeft moeten bezuinigen.

De nieuwe bezuinigingen zijn nodig omdat de collegepartijen hebben afgesproken extra geld uit te geven aan veiligheid, economie, beheer en onderhoud van de stad. Ook zijn maatregelen nodig bij het grondbedrijf. Zo wil het college van b en w bijvoorbeeld aflossen op de leningen omdat bouwgrond door de crisis minder snel wordt verkocht. Verder vindt het stadsbestuur het nodig om jaarlijks extra miljoenen te steken in fietspaden, voetpaden en verlichting.

De gemeenteraad moet in het voorjaar besluiten waar minder geld naar toe gaat, om de extra uitgaven mogelijk te maken.

reacties (18)

 • Wegkijken

   

  Ik snap iets niet. Al die ondernemers (ondernemersplein) in het stadhuis? Horen die niet meer thuis in het Alnovum? Het zou heel veel huurpenningen kunnen opleveren, waar nu 1,5 miljoen jaarlijks wordt toegelegd. Gelijkertijd komt er dan ruimte in het Stadhuis om ambtenaren die nu elders huizen en huren met marktprijzen betalen (zoals ACM, VVV, Stadarchief, de Schoor etc etc), onder te brengen waar ze horen: het stadhuis. Ook dat levert veel geld op.

  reageer
 • Verbouwing stadhuis!! Overbodige uotgaven.

  reageer
 • t tja

   

  gelukkig komt alles goed, eerst flink verdienen aan de floriade en daarna stromen er wekelijks duizenden toeristen richting Almere

  reageer
 • Jaap

   

  Als ik het goed lees wil men het geld anders uitgeven, volgens mij is dat wat anders als bezuinigen.

  reageer
 • vdb

   

  Dat heb je als je niks afmaak maar wel overal je neus in douwt ijsbaan hoeveel gekost kasteel hoeveel plein nieuwjaars borel afscheid van raadslid en zo kunnen we nog wel even doorgaan Maar wie is weer de lul ? ja u en hij en ik

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • cirefrin

   

  Naarmate we naar de Floriade gaan zal blijken dat de portemonee leeg is en wie gaat dat allemaal betalen. Neem in godsnaam nu de beslissing om geen Floriade te organiseren,want dit gaat de almeerder veel buik pijn veroorzaken dank zij wie.Wachten de bestuurders daarom met verdere stappen te ondernemen.Hebben wij hier voor gekozen....ik weet het niet maar in ieder geval ik niet.

  reageer
 • Rogier

   

  Jammer dat deze maatregelen noodzakelijk zijn, maar de inwoners van Almere hebben ook tijdens de verkiezingen aangegeven dat men meer veiligheid wil. Verder blijkt dat er problemen m.b.t. het onderhoud van de wegen, scholen, etc dreigen te ontstaan. Om die reden moeten deze uitgaven omhoog. Dat moet ook gedekt worden en om die reden zijn deze bezuinigingen noodzakelijk. Verschuiven van uitgaven, welke terecht zijn. Achterstallig onderhoud kan voor onveilige \ ongezonde (scholen) situaties zorgen. Daarnaast nemen de kosten voor de langere termijn sterk toe, als het onderhoud niet goed \ op tijd uitgevoerd wordt. Bijvoorbeeld: Een weg mag compleet vernieuwd worden i.p.v. vervangen toplaag, omdat de gehele weg versleten i.v.m. achterstallig onderhoud.

  reageer
 • Esveen

   

  Te veel gedronken met dezd wartaal?

  reageer
 • Swiebertje

   

  Toch moet de gemeente meer gaan investeren in de flora, dit is op veel plaatsen onvoldoende, en speelt een cruciale invullen voor mens en dier! Miljoenen bezuinigen op het brood nodige, maar niet op de natuur.

  reageer
 • Peter

   

  buiten hun schuld? Misschien hadden ze niet boven hun stand moeten kopen?

  reageer
 • Andree

   

  Dan doet men men maar niet meer aan voetpaden en fietspaden. Wat is er mis mee? De mensen hebben duidelijk geen echte zorgen. Allemaal luxeproblemen en waanideeën waar beleid op wordt gemaakt. Stop daarmee en begin bij de essentieële zaken en blijf daar bij.

  reageer
 • Andree

   

  Er is geen cent aan de ijsbaan besteed. Voor rest is er geen touw aan vast te knopen.

  reageer
 • Sander

   

  Straks gaan ze nog op criminaliteit bezuinigen, en dat is nou juist waar Almere zo goed in is!

  reageer
 • kees

   

  floriade kost inde begroting van 2015 nog geen geld,dus slecht voorstel

  reageer
 • kees

   

  als je er geen verstand van hebt en de feiten niet kent, zeg dan niets

  reageer
 • xxxx

   

  Doe het wel op straat puur onzin en eerst een ijsbaan van hoe veel en nu wij weer voor de kosten betalen ga maar naar haagje met de heer R,T die weet het goed steek zijn kop maar eens in de af val bak wie weet wat hij er van vindt NL gaat zo zelf naar de af val hoop

  reageer
 • Marijke

   

  Nee joh, dat is toch veel belangrijker dan zorg en welzijn van de burgers die buiten hun schuld om (ziekte, handicap, ontslag) in de problemen zijn geraakt? Die moeten gewoon wat meer hun best doen. *sarcasme uit*

  reageer
 • Almeerder

   

  Floriade afstoten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert