Dronten gaat concurrentiestrijd om bedrijven aan

DRONTEN
De gemeente Dronten gaat de grondprijzen voor bedrijven verlagen om te voorkomen dat die zich in omliggende gemeenten gaan vestigen. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met een voorstel daarvoor.

Het college van burgemeester en wethouders zegt in onderhandeling te zijn met drie ondernemingen over een eventuele vestiging of uitbreiding in Dronten. Die ondernemingen hebben aangegeven dat de grondprijzen in Noordoostpolder en Lelystad aantrekkelijker zijn. De gemeente wil niet zeggen om welke bedrijven het gaat, maar meerdere bronnen hebben bevestigd dat Bangma Verpakking BV daar één van is.

De gemeente gaat een bredere aanpak om bedrijven aan zich te binden bespreken. Dat zal achter gesloten deuren gebeuren om de concurrerende gemeenten niet op ideeën te brengen. Dronten kampt al jaren met een tegenvallende verkoop van bedrijfsgrond.

reacties (3)

 • Vrolijk Frietje

   

  Zo jammer dat Dronten tegenwoordig achter de feiten aan huppelt.. Er zou ruimte te weinig zijn als we hier 10 jaar geleden mee begonnen waren. Sja je moet ook eerst je eigen volk op de rit helpen,prioriteiten van een individu daar kom je niet ver mee of je nu burgemeester of wethouder ben.

  reageer
 • pionier

   

  wat een reflexie van de gemeente. wat is de oorzaak van de tegenvallende verkoop? overleg eens met gevestigde ondernemers ?

  reageer
 • michael

   

  Lelystad en de Noordoostpolder zijn toch ook veel beter te bereiken vanwege de a6 voor bedrijven kom op nou...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert