Betaald parkeren per minuut kan volgend jaar

ALMERE
In Almere worden volgend jaar alle parkeerautomaten in garages en op straat vervangen. Op de meeste plaatsen kan dan niet meer met contant geld worden betaald. De nieuwe parkeerautomaten maken het mogelijk om over te gaan op betaald parkeren per minuut.

Dat staat in de begroting 2015. Over dat betaald parkeren per minuut gaan burgemeester en wethouders nog met de gemeenteraad in gesprek.

De parkeertarieven voor bezoeken aan de stad gaan volgend jaar niet omhoog. De gemeente denkt nog na over initiatieven om meer bezoekers te trekken. Zo wordt gedacht aan reclame op parkeertickets en de mogelijkheid om met een speciaal tarief een parkeerterrein af te huren voor een evenement.

reacties (7)

 • pietje

   

  In dat geval moeten de uitrijbomen gewoon omhoog. Je kunt anderen niet laten opdraaien voor je eigen falen. Maar het zal wel weer op tijdrovende compensatieaanvraagformulieren uitdraaien, want waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

  reageer
 • Optmisitisch

   

  Frits Huis heeft de afgelopen jaren vanuit de gemeenteraad veel kritiek geuit op het parkeerbeleid. Laten we eens afwachten of het hem lukt als wethouder het beter te doen. En aan Danielle: de gemeente maakt verlies op parkeren. Dat je het weet.

  reageer
 • hk

   

  Geen contant geld meer? En dan meemaken dat creditcards en chipknips en pinnen allemaal niet werken, zoals afgelopen weekend :(

  reageer
 • Koos

   

  Kom op Daniëlle, kun je nu echt niet lezen? Als je frustaties hebt, ga dan sporten of zo maar val anderen er niet mee lastig.

  reageer
 • Job

   

  Meer bezoekers te trekken met reclame op parkeertickets? Dan moeten de bezoekers wel eerst komen. Misschien reclame maken op parkeertickets in andere steden?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Danielle

   

  belachelijk. .... eerst de tarieven voor parkeerautomaten goedkoper zetten nu weer verhogen en aanpassen... over een paar weken hoor je dat er nog meer word bezuinigd.... en dan nog een extra bezuiniging drachteraan.... DUS CRISIS EN NOG STEEDS NIET STABIEL

  reageer
 • Danielle

   

  belachelijk. ... om op deze manier het potje te vullen, en dan nog meer gaan bezuinigen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert