Vier gemeenten vragen Rijk om extra geld

FLEVOLAND
Tot nu toe zijn er bij het ministerie van Volksgezondheid vier Flevolandse aanvragen binnengekomen voor de Huishoudelijke Hulp Toelage: van Lelystad Dronten, Noordoostpolder en Urk.

De toelage bestaat uit totaal 190 miljoen euro die in 2015 en 2016 beschikbaar wordt gesteld. Gemeenten kunnen aanspraak maken op het geld voor huishoudelijke hulp, als ze een uitgewerkt plan indienen. Dat moet wel worden goedgekeurd door het ministerie. Het doel van het geld is om banen in de thuiszorg langer te behouden.

Gemeenten kunnen nog tot 15 oktober een aanvraag indienen bij het ministerie. De gemeente Almere laat weten dat van plan te zijn. Of de gemeente Zeewolde ook in aanmerking wil komen voor de toelage, is nog niet bekend. Vanaf januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor zorgtaken, zoals huishoudelijke hulp.

reacties (1)

  • Henk

     

    Nog meer geld wat niet op de juiste plek terecht gaat komen maar in de zakken van corrupte ambtenaartjes verdwijnt en vage instellingen, en ondertussen de hulpbehoevenden maar zeggen dat ze niks meer krijgen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert