Ondernemers laten zich verleiden op luchthaven

LELYSTAD
Zo'n 400 ondernemers hebben zich vrijdagmiddag op Lelystad Airport laten verleiden om zich te vestigen op en rondom de luchthaven. 

De bedrijfskringen uit Flevoland en werkgeversorganisatie VNO-NCW hielden hiervoor het evenement Runway 2 Opportunities. Met presentaties en rondleidingen werden de ondernemers gewezen op de kansen die vestiging bij het vliegveld biedt. Volgens onderzoeken zorgt de ontwikkeling van het vliegveld de komende decennia voor 400 tot 2500 banen.

De meeste aanwezige ondernemers leken vooral geïnteresseerd in de stand van zaken van de ontwikkeling van het vliegveld en niet direct in vestiging. Volgens Jack Schoone van de Bedrijfskring Lelystad zal er nog veel vaker reclame moeten worden gemaakt.

Luchthavendirecteur Erik Lagerweij verwacht dat minister Schultz eind dit jaar of begin volgend jaar het definitieve Luchthavenbesluit vaststelt. Dit is enkele maanden later, omdat de Raad van State nog bezig is met beoordeling van diverse adviezen. De luchthaven wil op 1 april 2018 operationeel zijn.

reacties (20)

 • Dingetje

   

  Absoluut mee eens Dirk!

  reageer
 • Dirk

   

  Dingetje, zullen wij Wijschenk gewoon met z'n allen negeren? Waarschijnlijk zal hij er niet geweest zijn, schat ik zo maar in. Iedere ondernemer heeft het recht om te vertrekken of zijn onderneming te staken. Wellicht de beste optie voor deze man. Frustratie leidt niet tot succes dus zal het zichzelf op niet te lange termijn vanzelf wel oplossen. Overigens wel een aandachtspunt om de uitstraling van dat Hotel en de rommel eromheen eens aan te pakken. Doet ook wat met de omgeving en heeft effect op recreatieve bezoekers van het Airport zoals ik. Ik kan mij daarbij ook goed voorstellen dat ondernemers dit ook veroordelen in hun omgeving. Dus Wijnschenk, "werk" aan de winkel!

  reageer
 • Dingetje

   

  Check je feiten eerst eens Wijnschenk. Er zijn inmiddels al een aantal "niet luchthaven gebonden" bedrijven gevestigd. En als ik me niet vergis ben je zelf "pro luchthaven" misschien verstandig om eens consequent te worden, te stoppen met azijnpissen, en gewoon eens pro luchthaven mentaliteit te laten zien. Overigens, was je erbij afgelopen vrijdag?

  reageer
 • Idealiter

   

  @wijnschenk Begin je nu alweer? Dat beleid is al tijden buiten de deur en er zijn al reeds "niet luchtvaart gebonden" bedrijven gevestigd. En is jouw hotel eigenlijk wel luchtvaart gebonden? Ik bedoel maar. Je bent notabene voor de luchtvaart en uitbereiding van de luchthaven, gedraag je ernaar!

  reageer
 • Jaap

   

  Wil je de snelweg nog dichter bij het vliegveld hebben? Het station is dichterbij dan de parkeerplaatsen op Schiphol en wat je met een waterweg wilt begrijp ik al helemaal niet. Je ben gewoon tegen een vliegveld, zeg dat dan en kom niet met kul argumenten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ik

   

  Weet het niet, maar het ligt aan de A6, binnen 10 minuten bereikbaar vanaf station Lelystad en wie gaat er nu met de boot naar het vliegveld. Schiphol had overigens ook de eerste 60 jaar geen eigen station dus wat niet is kan nog komen.

  reageer
 • pionier

   

  Dit "vliegveld" is ca. 50 jaar geleden aangelegd op een strategische plaats tbv sproeivliegtuigjes, centraal in flevoland. Dit " vliegveld" is gegroeid tot wat het nu is. bestuurders ontbreekt visie en kennis of dit "vliegveld" de juiste plaats is. Kijk naar een strategische plaats als je burgerluchtvaart wenst, bijvoorbeeld nabij spoor en snelweg en waterweg waar omwonenden minder overlast hebben

  reageer
 • ron

   

  mooi gesproken Dirk

  reageer
 • Jaap

   

  Dat lijkt mij wT aan de overdreven kant maar dat lees ik toch een stuk liever dan al die zwartkijkers.

  reageer
 • Maartje

   

  Ik lees toevallig zojuist een nieuw onderzoek en dat heeft het over uiteindelijk 38.000 banen. Laat die luchthaven dus maar gauw komen. Eerste pionier wordt trouwens Transavia, die haar hoofdkantoor en homebase naar Lelystad gaat verplaatsen.

  reageer
 • Soraya

   

  Er waren hooguit 10 echte bedrijven, en die geloven niet in de gebakken luchtverhalen.

  reageer
 • Dirk

   

  Wat een prachtig initiatief! Dit heeft de stad nodig. Alleen ondernemers zorgen voor banen. 400 is een topprestatie, dat is de overheid nog nooit gelukt. Laten wij nu maar hopen dat er een positief vervolg op komt. Alle negatieve reacties te spijt, hier gaat het om, initiatieven die kunnen leiden tot banen. Ondernemers bedankt!

  reageer
 • wijnschenk

   

  Onernemrs kunnen zich alleen vestige op de luchthaven als dit LUCHTHAVEN gebonden bedrijven zijn!!!!!! Er heerst op de luchthaven een restriktief toelatings beleid (zie website luchthaven). Vele bedrijven zijn hier al geweigerd omdat zij niet voldeden aan deze criteria. En de gemeente Lelystad heft deze bedrijven lieber op zijn industrie terreinen. Ik stel voor dat bij wijze van proef een bedrijf zich eens hier probeert te vestigen, deze krijgt geen toestemming.

  reageer
 • Hans

   

  Hou toch op het wordt nooit wat met die luchthaven

  reageer
 • Hand

   

  Hou toch op allemaal het wordt nooit wat met die luchthaven en het is maar goed ook

  reageer
 • Poe

   

  Al komen er 20.. Is al netjes.

  reageer
 • jan

   

  als het aan u ligt stond er nog steeds water, over 5 jaar staat Lelystad tenminste op de kaart

  reageer
 • Jan

   

  als het aan u ligt zou er nog water in de polder staan, denk positief dan staat lelystad over 5 jaar tenminste op de kaart

  reageer
 • Piet

   

  "Ondernemers laten zich verleiden op luchthaven"? Nee hoor, die 400 ondernemers kwamen informatie halen. Of ze zich laten verleiden zal de toekomst leren, maar voor alle 400 is er zeker geen plaats...

  reageer
 • pionier

   

  de politiek verkoop lucht, hopelijk zijn er geen naieve ondernemers die geloven in utopia !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert