MC Zuiderzee zakt verder in ziekenhuis top 100

FLEVOLAND
Het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad is naar de 48e plek gezakt in de ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad.

De krant heeft onder meer gekeken naar de kwaliteit van verplegen en hoeveel mensen na een operatie complicaties hadden. De MC Groep stond twee jaar geleden nog op de tiende plaats.

Het Almeerse Flevoziekenhuis stijgt van de 68e naar de 30e plaats. De Flevolandse dependances van Ziekenhuis St Jansdal en de Antonius Zorggroep staan respectievelijk op de 28e en 39e plaats.reacties (21)

 • Willeke85

   

  Mijn man is vorig jaar een paar weken in het ziekenhuis in Lelystad geweest en heeft hier hele goede ervaring mee. Verpleegkundigen: geweldig. Zo aardig. Hij moest ook een aantal dagen naar de VU. Nou, daar was het stressen, want dat is daar gewoon een bedrijf. Een enkele verpleegkundige was aardig, maar 1 oudere zou je haar nek omdraaien. Wat een naar mens was dat. Volgens mij had ze het daar ook niet naar haar zin. Maar Lelystad krijgt van mij een heel hoog cijfer!! En ook van mijn man.

  reageer
 • sultie

   

  ziekenhuis in lelystad is een waardeloos ziekenhuis en zou er ook nooit willen liggen, zou het wel het geval wezen dan eis ik een overplaatsing naar een ander ziekenhuis.. ik heb geen goed woord over voor dit ziekenhuis dan alleen ik geloof ook in een roze olifant met bloemetjes . het is en blijft een bagger ziekenhuis !

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het zal de directie en aandeelhouders worst zijn wat de kwaliteit is. De medische zorg zelf is op managementniveau, met alle respect naar de uitvoerende op de werkvloer, al lang niet meer belangrijk. Medische zorg is in Nederland verworden tot een ordinair bedrijfsmiddel om uiteindelijk winst ( of in ieder geval vette salarissen, premies enz ) te pakken. Bedankt VVD!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Geneeskunde is geen exacte wetenschap...

  reageer
 • mar

   

  begrijp ik het goed. twee personen uit je, zeer naaste, omgeving overleden door foute diagnose, en dan zelf toch naar het mc gaan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joe

   

  ik ben in zkh opgenomen geweest en bevallen de zorg was top wat een toppers werken daar goede gynaecologen en verloskundige en verpleegkundigen allemaal een dikke pluim!!!

  reageer
 • A3

   

  2x bevallen ih MC, zijn er veel geweest met dochterlief. Altijd goed geholpen. ik vind het een prima ziekenhuis

  reageer
 • sandra

   

  dat is inderdaad heel vervelend! maar dat ligt niet aan het hele ziekenhuis. er is hard gewerkt de laatste jaren en de kwaliteit is flink verbeterd. Ik heb veel goede ervaringen. Jij in ieder geval sterkte

  reageer
 • ik

   

  Natuurlijk heb ik een klacht neergelegd. Niet zo snel een oordeel klaar hebben als je de situatie verder niet kent. hier is absoluut werk van gemaakt, ik ben namelijk voor de rest van mn leven beperkt in mn doen en laten

  reageer
 • MKM

   

  Voor mij ook prima ervaring met MC. Ik lag er niet voor de lol, maar heb het eigenlijk prima naar m'n zin gehad.

  reageer
 • gerechtigheid

   

  HAHAHA Het AD meet de kwaliteit van de zorg aan de hand van de smaak van een oliebol Lang leven het MC zuiderzee daar krijg je normaal eten in plaats van een oliebol

  reageer
 • Theo

   

  Dan heb je zeker wel een aanklacht bij de tucht commissie neergelegd, als je werkelijk zo zeker ervan bent, dat die arts de schuldige is. Anders is het "laster".

  reageer
 • Drontense

   

  Natuurlijk is er in elk ziekenhuis wel wat mis ! Maar ik hoor ook dat het vaak daar niet goed gaat ! Mijn vader en ook mijn broer zijn overleden mede ook door foute diagnose . We zijn daar heel verdrietig over geweest. En zelf heb ik het ook mee gemaakt dat ze het fout hadden kreeg zelf een grote bos bloemen thuis als pleister op de wond. En zo kan ik nog wel een poos door gaan . Niet meer op een lijst plaatsen !!

  reageer
 • lelystedeling

   

  en hier heb je het ad weer. altijd iets te zeggen maar niet op eerlijkheid. net zoals wakker dier, die gunnen de mensen hun stukje vlees niet. plofkip is voor mensen met een kleine beurs

  reageer
 • dit had hoe erg ook overal kunnen gebeuren. kijk niet zo zwart wit. ziet klagen doet klagen. helaas is dat een trend als het gaat over het mc. ik heb alleen maar goede ervaringen met het mc! en ja.... er waren genoeg dingen het afgelopen jaar met zowel familieleden als mijzelf aan de hand. ik had zelf (34) er niet meer geweest zonder de allertheid van de medewerkers van het mc!

  reageer
 • anoniem

   

  Het communiceren onderling blijkt steeds vaker een groot probleem te zijn. De één zegt dit en de ander dat: daar sta je als patiënt tussen. Wat is waar??? Ook het bezuinigen op allerlei gebied brengt dit allemaal niet ten goede!!!

  reageer
 • HM

   

  Dit heeft niks met bezuinigingen te maken maar met deskundigheid, organisatie en klantgerichtheid. Er gaat overigens ieder jaar alleen maar meer geld naar de zorg. Daarbij, als er op alle ziekenhuizen bezuinigd zou worden, is het effect op alle ziekenhuizen hetzelfde en dus niet relevant.

  reageer
 • ik

   

  MC Zuiderzee had nog verder moeten zakken wat mij betreft.. de laatste keer dat ik iets goed hoorde over dit ziekenhuis is alweer een tijdje geleden. ikzelf heb ook nog maar weinig goeds over voor dit ziekenhuis. Dankzij de arts zowel voor, tijdens als na de operatie loop ik de rest van mn leven met een kruk, mank en met pijnstillers. en dan te bedenken dat ik pas 28 ben en nog wel ff mee wil..

  reageer
 • Edje

   

  Dit krijg door de harde bezuinigingen en de patiënten als een nummer behandelt en niet meer als mens.

  reageer
 • lely

   

  Raar top 100 lijstje, wil je een vergelijking tussen ziekenhuizen (oid) maken dan zul je dat mijns inziens zorgvuldiger moeten doen. bijvoorbeeld: hoeveel complicaties ontstaan er na een zelfde operatie bij gelijke patienten. Nu is niemand gelijk aan een ander dus dat word moeilijk. Een diabeet die geopereerd wordt, zal altijd een grotere kans op complicaties hebben dan een niet diabeet, die in een ander ziekenhuis wordt geopereerd. En kwaliteit van verplegen? is dat de smaak van de voeding, het vriendelijke woord van de verpleging of volledige genezing?! Nee, lang leve het AD en nu op naar de oliebollen test!

  reageer
 • As

   

  Het Flevo is trots op de stijging en dat in een krant die oliebollen en haring test....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert