Informatieborden parkeren veel simpeler

ALMERE
De informatieborden in Almere, die aangeven waar de parkeergarages zich bevinden zijn aangepast.

Uit onderzoek bleek deze zomer dat de helft van de Almeerders de borden niet begreep. Er stond teveel informatie op om tijdens het rijden te kunnen lezen.

Nu staat er een grote P in het midden van het bord, er wordt aangegeven hoelang je nog moet rijden voor een parkeerplaats en hoeveel plekken er nog vrij zijn.

reacties (10)

 • Raymond

   

  Inderdaad lachwekkend. Als je als je van buiten Almere komt heb je dikke kans om rechtstreeks de stad weer uitgestuurd te worden, er wordt nl. geen parkeerroute aangegeven. Gebruik deze borden voor calamiteiten en b.v omleidingen, verder voegen zij alleen maar verwarring toe. Een duidelijke info waar en hoeveel plekken er zijn is veel beter en in de garages zou het ook beter kunnen door aan het plafond met een groene lamp, zoals op Schiphol, aan te geven waar een vrije plek is. Deze hobby van vorige wethouders heeft de burger helaas weer het een en ander gekost.

  reageer
 • Frenky

   

  Dus je wilt weer borden die een half uur kosten om te lezen? Dan gaan we weer terug naar het oude, lijkt me niets. Voorlopig ga ik gewoon met de trein. Ik wil mijn sneltreinstation in Almere Buiten terug. Dan hoef ik die borden helemaal niet meer te lezen :-)

  reageer
 • Michel

   

  Het hele nut van het bord is nu echt verdwenen. Geef dan een het vorige terug, vele malen duidelijker dan nu. Nu heb je helemaal geen idee waar je moet gaan parkeren en geen informatie welke parkeergarage er nog vrije plekken heeft.

  reageer
 • Ruben Hofs

   

  Toen ik het zag moest ik wel lachen... Dikke vette 'multi purpose' borden waar hele lappen tekst op kunnen en nog veel meer mogelijkheden. Nu omgetoverd naar een lullig pijltje met minuten en een P. Duidelijk.. Maar zonde van het dure bord. Ik stel voor en ik hoop dat de gemeente mee kijkt.. Zet op de borden welke Garage's VOL zijn. De vertragings tijd op het bord beïnvloed mijn keuze voor de route die ik ga rijden namelijk niet. Je moet hoe dan ook file rijden met al die stoplichten en 'handige' rotondes (hospitaaldreef/Krakeling) Wel of de garage waar ik wil parkeren eventueel vol is.

  reageer
 • Almeriaantje

   

  Sorry, ik persoonlijk houd liever mijn ogen op de weg dan alle informatie op die borden. Nu duidelijker maar dus weer weggegooid geld. Typisch de gemeente.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Jij hebt een onderzoek laten doen begrijp ik? De borden waren helemaal Niets lastig te begrijpen, nu voegt het werkelijk helemaal niets toe.

  reageer
 • p. keer

   

  de helft?... misschien wel meer dan 75%. Is er niemand die op het idee is gekomen dat het wel eens lastig zou kunnen zijn om de informatie te lezen tijdens het langsrijden, bij het bedenken van dit idee?

  reageer
 • frits

   

  Voor dit soort informatie hadden veel goedkopere borden met alleen wat variabele cijfertjes ook volstaan.

  reageer
 • steef

   

  Het Is onzin geld verspilling is dit s het vol is merk je dat van zelf wel toch .

  reageer
 • George

   

  En de andere helft van de almeerders dan? Ik vond die vorige super, kon ik meteen zien waar ik moest parkeren, nu is het alleen linksaf of rechtdoor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert