Derde jaar op rij verlies voor 't Voorhuys

EMMELOORD
Theater 't Voorhuys in Emmeloord kampt met structurele financiële tekorten. De afgelopen drie jaar heeft het theater verlies geleden, zo blijkt uit de jaarrekening.

De gemeente Noordoostpolder liet vorige week weten dat Theater 't Voorhuys vorig jaar een tekort van bijna 220.000 euro had. Dat tekort zou vooral zijn ontstaan door "eenmalige tegenvallers". Theaterdirecteur Ton van Rheenen zegt dat een arbeidsconflict met de directeur in 2013 veel geld heeft gekost, maar dat ook de teruglopende kaartverkoop en de hoge kosten van het gebouw problemen zijn.

De directeur hoopt met goedkopere programmering en de fusie met het Muzisch Centrum het tij te kunnen keren.

reacties (7)

 • Carry

   

  Welke linkse rakkers. Het gemeente bestuur bestaat uit rechtse graaiers.

  reageer
 • Tinus

   

  Dit is hoge politieke wiskunde. Juist nu komt men het feit dat er een tekort zou zijn. Eigenlijk een structureel tekort. Is men toevallig ook niet bezig om een fusie aan te gaan met het Muzisch Centrum waar ook tekorten zijn. Kijk je kan beter een groot bedrijf subsidie verlenen dan 2 kleine. Zo werkt dat in de politiek. Het is toch een maatschappelijk belang zegt men dan. MBT de programmering kan het bijna niet slechter. Nog even en er zijn enkel nog een optredens van de basisscholen.

  reageer
 • Inderdaad sinds vertrek van V.d. Grooteveen is de programmering achteruitgegaan. Heb mijn theaterpas niet meer verlengd.

  reageer
 • theo

   

  Volledig eens. Het is sowieso absurd om te denken dat je een theater met onbekende artiesten er weer bovenop krijgt! Juist NIET!!

  reageer
 • Serge

   

  Ik ken een besparende oplossing: dichtgooien. Dan blijven die linkse rakkers weg bij al dat overheidsgeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hj

   

  ben benieuwd

  reageer
 • Hans

   

  lijkt wel op de Meerpaal en de Agora. Kosten gebouw zijn te hoog, minder kaartverkoop maar de salarissen en bonussen van directie en managers zijn natuurlijk wel gestegen. Dus gemeente betalen jullie het verlies effe bij. En met een goedkopere programmering (minder en onbekendere voorstellingen) lopen de bezoekers aantallen volgend jaar weer terug. Vreemd dat ik als gewone burger dit wel kan voorspellen maar "gestudeerde" programma managers zien dit anders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert