Minister staat voor de klas in Poort

ALMERE
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs stond maandagochtend voor de klas in Almere Poort. Dit deed zij in het kader van 'De Dag van de Leraar'. Bussemaker gaf les aan een 3-mavo-klas op Het Baken in Almere Poort.

De bewindsvrouw was in Almere op uitnodiging van lerarenvakbond "Leraren in Actie". Die vroeg de minister om zelf eens te ervaren hoe mooi het beroep van leraar is. Daarnaast had de vakbond een verlanglijstje voor de minister in petto. Dat is ingevuld door 400 leraren. Grootste wens: kleinere klassen. Maar ook schonere scholen en meer aandacht voor zorgleerlingen.

Op deze internationale dag van de leraar, die in meer dan 100 landen wordt gevierd, wordt stilgestaan bij het belang van het lerarenvak.

reacties (2)

 • Bart

   

  Hoe zou u het willen doen dan? Moet ze eerst een maandje op de basisschool lesgeven, dan vmbo, dan havo, dan vwo, dan roc, dan hbo, dan de universiteit? En nog even meteen wat verschillende studierichtingen meepakken? Daarnaast nog even hetzelfde traject maar dan vanuit de lesbanken? Het lijkt me dat er dan wat moeilijkheden zijn bij het uitvoeren van haar echte werk...

  reageer
 • Albertus Zorgdrager

   

  Dit zijn feitelijk propaganda bezoekjes, kan me niet voorstellen dat de Minister ook maar enig idee heeft, na een ochtend les geven, hoe het is voor een klas te staan laat staan les te geven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert