Connexxion schrijft onterecht geld af van OV-chipkaart

ALMERE
Door een storing bij busmaatschappij Connexxion wordt bij abonnementhouders in Almere onterecht geld afgeschreven van de OV-chipkaart. Dat meldt Connexxion.

Bij het inchecken in de bus wordt sinds een paar dagen een instaptarief van 87 cent afgeschreven terwijl reizigers met een abonnement dat niet hoeven te betalen. De busmaatschappij zegt dat hooguit tientallen reizigers door de storing gedupeerd zijn. De vervoerder vermoedt dat het probleem zich voordoet bij één bus maar is dat nog aan het onderzoeken.

Reizigers kunnen hun geld terugkrijgen via een formulier op de website. Reizigersorganisatie TotalOV noemt het te belachelijk voor woorden dat de storing al vijf dagen duurt en vindt dat Connexxion het geld zelf bij de reizigers moet terugstorten.

reacties (16)

 • Mascha Vestdijk

   

  Ik had het gisteren dus ook, reis al 2 jaar met een jaarabonnement van A naar B. Opeens stond ik 0.87 cent negatief terwijl ik er een jaarbonnement op heb staan en nog nooit een saldo op heb gezet. Ik bellen met Connexxion. Die wisten niet wat er aan de hand was. Lekker geïnformeerd personeel daar. Ik heb 2x gebeld, 1x met OV chipkaart en 2x met Connexxion en die dachten dat ik niet goed had uitgescheckt. Ik vandaag dus maar het saldo aangevuld met 5 euro, vanmiddag kon ik weer in en uitchecken, ik ben benieuwd of de automaat in de bus nu wel mijn abonnement heeft gelezen of niet toevallig ook die 5 euro. Door dit gedoe kom ik te laat op mijn werk en moet ik in de pauze van alles regelen en daarbij kost het ook nog eens telefoonkosten met Connexxion en OV chipkaart die je verder niet kunnen helpen. Schiet niet op toch.

  reageer
 • Peter

   

  Zojuist net met 130 bus naar Breukelen, 87 cent. Ik heb maandtrajectvrij abo

  reageer
 • Sandra

   

  Hier in provincie Utrecht ook. En als je hier over een klacht wil indienen kan dit niet volgens de service medewerkers. Enige antwoord is "blijf resistutieformulier invullen" is toch niet te geloven pfff hoezo klantonvriendelijk

  reageer
 • Lotte

   

  Hier in Zeeland ook al weken!

  reageer
 • Sandra

   

  Lijn 81! zelfde verhaal

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Botan

   

  En blijft maar doorgaan, we (broertje en ik) hebben er nu al zeker week of 2 last van. Ik moet om de zoveel dagen geld op me saldo zetten. Dit slaat echt nergens op en als je met ze belt kunnen ze alleen zeggen dat ze er mee bezig zijn... Wat hebben we daar aan? Uiteindelijk zullen we er zoveel geld op moeten zetten dat we een saldo zullen krijgen waar we niets mee kunnen doen.. Gewoon niet meer inchecken, ze moeten het maar oplossen! is toch te gek voor woorden dat we nu al meer dan 2 weken last van hebben.

  reageer
 • Me

   

  Theo het normale instaptarief is 4 euro naar mijn weten en geen 10 euro zoals bij mij is gegaan.

  reageer
 • eef

   

  vandaag nog steeds 0,87 afgeschreven in de 5 richting almere- buiten. doe al een week formulieren indienen! wat een gedoe.

  reageer
 • Eddie

   

  Dacht exact hetzelfde!

  reageer
 • Ikbenik

   

  Ander restitutie formulier gebruiken. Zit een beetje verstopt op de site. Iets met reizen op saldo terwijl er abonnement aanwezig is.

  reageer
 • Theo

   

  Zo werkt het vanaf het begin, dus wat is jouw punt?

  reageer
 • JP

   

  Men kan hiervoor het restitutieformulier niet eens gebruiken. De site vraagt een keus te maken voor het teveel betaalde bedrag 4 of 8 euro. De optie 87 cent bestaat niet.

  reageer
 • Me

   

  Ik ging voor de zekerheid even op de ov app kijken. Instaptarief afgelopen zondag in Almere Stad, 10 euro, ritprijs, 1,30. Niet verreisd 8,70 maar hierdoor is wel automatisch 10 euro bijgeboekt omdat ik door het instaptarief onder het bedrag kwam voor automatisch opladen.

  reageer
 • Carola

   

  Ik heb ook een abbo op me Ov kaart staan en bij mij is het laatst ook al gebeurd. Dat was in de 10 vanuit Almere poort naar Almere buiten. Dit is wel al een paar weken geleden maar kan het terug zien als het goed is. Kan ik dat dan ook nog terughalen? Ik probeer het gewoon via de site wat omschreven staat.

  reageer
 • Hogeringracer

   

  Een "instaptarief". Betaal je dat soms naast de normale kosten van het reizen met de bus?

  reageer
 • Ik

   

  Zou toch niet meer dan netjes zijn wanneer Connexxion zelf regelt dat deze mensen hun onterecht betaalde geld terug krijgen, in plaats van dat de klant daar zelf weer achteraan mag gaan en met het invullen van een formuliertje om z'n geld mag leuren. Tenslotte zijn het abonnementhouders, weten ze wie gedupeerd zijn en zijn betalingsgegevens bekend en lag de oorzaak toch ook bij Connexxion. Of niet dan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert