Actievoerders willen thuiszorg op erfgoedlijst

FLEVOLAND
Thuiszorgmedewerkers uit Noordoostpolder en Urk proberen om de thuiszorg op de werelderfgoedlijst van de Unesco te krijgen. Samen met de vakbonden Abvakabo FNV en CNV dienen ze daarvoor maandagavond op Schokland een aanvraag in.

De thuiszorgmedewerkers van Oude en Nieuwe Land en de bonden voeren al wekenlang actie om ontslagen in de thuiszorg te voorkomen. Volgens vakbond FNV wordt thuiszorg in zijn voortbestaan bedreigd en daarom is het belangrijk om deze zorg op de immateriële erfgoedlijst te krijgen.

Sinds de oprichting van het Witte Kruis in 1875 kent Nederland deze sociale traditie van zorg voor zieken en ouderen aan huis.

reacties (5)

 • ria

   

  wat???

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  poe, als ik het goed begrijp heb jij geen gevoel of binding met de zorg voor hulp behoevenden, als dit zo is hoop ik voor jou dat jij mensen om je heen hebt die je willen helpen als je bv incontinent wordt, niet kan lopen zonder steunkousen, medicijnen aangereikt moet krijgen omdat je het zelf niet meer kan of weet, ik heb uit eerste hand ervaren hoe belangrijk dit is voor deze kwetsbare groep hulpbehoevenden, alle lof voor deze mensen in de zorg.

  reageer
 • Ja inderdaad pakken wat je maar pakken kan zeg ik maar

  reageer
 • zorg

   

  je moet alles proberen alles er uit halen! !!

  reageer
 • Poe

   

  Tsja, als dit de enige manier is om de thuiszorg te bewaren dan lijkt het me reden genoeg om er afscheid van te nemen. Wat kansloos zeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert