Provincie tevreden over jeugdzorg

FLEVOLAND
Alle Flevolandse kinderen die dit jaar voor hulp hebben aangeklopt bij Bureau Jeugdzorg, hebben ook daadwerkelijk hulp gekregen. Van wachtlijsten is geen sprake.

Dat concludeert de provincie in een rapportage over de jeugdzorg. Vanaf januari nemen de gemeenten de zorg over van de provincie.

De eerste vier maanden van dit jaar is het aantal kinderen dat hulp nodig had met 19 procent gedaald. De provincie schrijft dit toe aan de preventieve aanpak bij jeugdzorginstellingen, die moet voorkomen dat jongeren zware zorg nodig hebben.
De provincie is wel bezorgd of instellingen volgend jaar voldoende geld van de gemeenten krijgen. Tot nu toe lijken zij 10 procent minder te krijgen dan nodig is om hulp te bieden. De provincie is bereid te helpen en sluit een financiële bijdrage niet uit.

reacties (3)

 • Flevoburger

   

  Zo van " Wij van WC eend adviseren ..... " citaat" Alle Flevolandse kinderen die dit jaar voor hulp hebben aangeklopt bij Bureau Jeugdzorg, hebben ook daadwerkelijk hulp gekregen. " De kinderen / ouders die ECHT keihard hulp nodig hebben kloppen in de regel niet aan bij een hulpverlenende instantie. Daarnaast is er een groot verschil in " daadwerkelijke hulp " of " effectieve hulp" . Anders gezegd , zijn ze in de praktijk dus nu allemaal echt geholpen?

  reageer
 • KC

   

  Mooi van de provincie, maar ik hou mijn hart vast als alles overgaat naar de gemeentes.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Klinkt als de slager die zijn eigen vlees keurt...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert