Mager zesje voor hogescholen

FLEVOLAND
De hogescholen in Flevoland scoren gemiddeld net een voldoende in de nieuwe Keuzegids HBO 2015. Windesheim Flevoland staat samen met de vestiging in Zwolle op een vijfde plek van grote hogescholen in Nederland met een score van 63. De maximale score is 100 punten. CAH Vilentum, met opleidingen in Almere en Dronten, staat op een tiende plek in de ranglijst van middelgrote hogescholen, met een score van 61,5. De Keuzegids vergelijkt jaarlijks alle hbo-opleidingen aan de hand van studieresultaten en hoe studenten over opleiding denken.

Bij Windesheim Flevoland hebben twee opleidingen wel een topscore gehaald. Het gaat om Commerciële Economie en Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit, een opleiding over onder meer verkeersstromen. Drie andere opleidingen scoorden ook goed; Logopedie, Engineering en Bedrijfskunde MER.

Toch behaalden vijf opleidingen geen voldoende. Small Business en Retail Management scoorde het slechtst met 44 punten. Dat komt onder meer door de hoge uitval in het eerste jaar. Communicatie, Bedrijfseconomie, Bouwkunde en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening scoorden net geen voldoende.

CAH Vilentum scoort goed met de opleiding Toegepaste Biologie in Almere met 78 punten. Studenten zijn vooral tevreden met het hoge aantal lesuren.

De opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness in Almere scoort met een score van 50 slecht. Vooral over de inhoud en het aantal lesuren zijn studenten ontevreden.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert