Tandartsenpraktijk in verpleeghuis

LELYSTAD
In verpleeghuis de Uiterton in Lelystad is een tandartsenpraktijk ingericht voor ouderen. Ook brengt de tandarts daar huisbezoeken aan de bewoners.

Zorginstelling Woonzorg Flevoland heeft opgemerkt dat veel bewoners een slecht gebit hebben. Door een praktijk in het complex te plaatsen hoopt de zorginstelling dat de drempel voor ouderen lager wordt om naar de tandarts te gaan.

Bewoners die slecht ter been zijn, kunnen in hun eigen kamer de halfjaarlijkse controle krijgen. Voor een eventuele vervolgbehandeling moeten ze naar de praktijk komen.

reacties (7)

 • Ik

   

  Hoe komt t dat de gebitten van deze ouderen zo slecht zijn? Precies te weinig hulp bij poetsen en verzorgen van t gebit! Misschien daar ook aandacht aan besteden? Dus meer personeel op de werkvloer zodat er fatsoenlijk hulp geboden kan worden bij de mondverzorging. In mijn ogen een belangrijk punt bij de ADL! Maar top dat deze tandarts deze service wil en kan verlenen!

  reageer
 • Lillian

   

  eigenlijk gek dat de drempel hoog ligt terwijl er bij de uiterton 2 tandartspraktijken zijn. Eentje ligt zelfs op 20 meter afstand.

  reageer
 • zorg

   

  dit is voor wie slecht ter been is...!!!!!

 • Barbara

   

  Goeie zet! Als je al die etensresten ziet kleven op die scheefhangende kunstmatige gevormde tanden en kiezen schaam je je als verzorgende toch dood! Veel werk aan de winkel voor deze tandarts! Als zo'n gebit eenmaal goed zit levert het vooral geld op voor gezondheidszorg.Er kan weer normaal gekauwd worden b.v., iets dat anders continue maag en darmproblemen oplevert! De mond met een goed functionerend het gebit erin is de eerste toegangspoort tot een goed spijsvertering! Vooral voor ouderen in bejaardenhuizen is dit van groot belang.

  reageer
 • hoi

   

  goed zittend gebit geen kauw problemen meer.

  reageer
 • oost

   

  dat kost extra geld en gaat de zorgpremie weer omhoog. Als het zo slecht is, niet opknappen, maar alles eruit en een gebit erin.

  reageer
 • zorg

   

  de ouderen hebben hier ook meer waarde als je oud bent tel je nog steeds mee!!!!!

 • laat alle reacties zien
 • Let op uw portemonnee !!

   

  De ouderen zijn toch al de dupe met de zorg inkoop. Dit kan er ook nog wel bij,vooral de ouderen die niet meer kunnen beredeneren.(dementie) Het is een feit dat het nodig is ,maar wie gaat het allemaal betalen. Alles wordt niet altijd vergoed door de verzekering . Wie controleert de tandarts dat er geen overbodige behandelen plaats vinden?Lucratieve werkzaamheden hebben ook bijwerkingen. Wie controleerde wie ook weer???

  reageer
 • Jan

   

  Gat in de markt

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert