Provincie aantrekkelijk voor inbrekers

FLEVOLAND
Inwoners van Flevoland worden steeds vaker slachtoffer van een woninginbraak. Na Noord-Brabant was Flevoland in 2013 de provincie waar gemiddeld de meeste inbraken plaats vonden. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Per 1000 inwoners werden in Flevoland bijna 6 inbraakclaims bij verzekeraars ingediend. In de vijf jaren daarvoor lag dat nog op minder dan 5. Bij de hoeveelheid claims in de 25 grootste gemeenten staat Almere op een tweede plaats, na Breda.

Volgens het Verbond van Verzekeraars is het hoge aantal inbraken in Flevoland te verklaren door het feit dat inbrekers vaker toeslaan in VINEX-wijken. Daar wonen vaak tweeverdieners die overdag niet thuis zijn en veel dure spullen hebben.


reacties (7)

 • Koos

   

  Goeie vraag Mart. Inderdaad, verbeter de wereld en begin bij jezelf. Maar op de een of andere manier schijnen we (ik, maar ook de buurt) er geen behoefte aan te hebben om elkaar beter te leren kennen. Dan zullen we de nadelen dan maar op de koop toe moeten nemen.

  reageer
 • Mart

   

  Dus wat ga je daar aan doen Koos?

  reageer
 • Koos

   

  Probleem is inderdaad dat we elkaar niet meer kennen. Ik woon al 14 jaar in een wijk en ken de meeste mensen in mijn straat niet. Het valt dus niet op als daar andere mensen naar binnen gaan. Wellicht een maatschappelijk probleem? Misschien moeten we zelf eens actie ondernemen door onze buurt te leren kennen waardoor we vreemde situaties herkennen. Ik weet b.v. geeneens als de buren met vakantie gaan dat ze er niet zijn. Dus tsja als ik dan iets zou horen of zien, dan valt het mij niet op.

  reageer
 • Bas

   

  Almere veel twee verdieners met dure spullen? Dat is een verlate 1 april grap

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Een van de redenen om Almere te verlaten was de criminaliteit.Ze hebben nu de zilveren medaille en ik ga er vanuit dat ze echt voor goud gaan.Het was geen wonen meer.Iedere dag een helicopter boven je hoofd en zelfs in de winkels beveiliging.En ten slot een burgemeester die alles als een incedentje afdoet.Het was leven in een schijnwereld met een hoop propaganda.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sander

   

  Ik ben benieuwd hoe Flevoland zou staan als we Almere niet hadden.

  reageer
 • Noppie

   

  Als alle provincies een hoger inbraakcijfer hebben in 2013 op Utrecht na met een kleine daling, hoe kan het landelijk dan zoveel dalen???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert