'Storing met OV-chipkaarten bijna voorbij'

ALMERE
Busmaatschappij Connexxion verwacht dat de storing met OV-chipkaarten in Almere snel is opgelost. De storing duurt al een week.

Woensdag heeft de vervoerder ontdekt dat er sprake is van een probleem met de software in 5 tot 6 bussen. Daardoor wordt bij tientallen abonnementhouders ten onrechte een instaptarief van 87 cent afgeschreven.

Technici van Connexxion werken hard aan een oplossing. Gedupeerden kunnen via een formulier op de website van de maatschappij hun geld terugkrijgen. Reizigersorganisatie De Maatschappij voor Beter OV noemt dat de omgekeerde wereld. Ze wil dat Connexxion abonnementhouders doorlaat zonder dat ze inchecken. De vervoerder is dat niet van plan nu het eind van de storing in zicht zou zijn.

reacties (5)

 • pieter

   

  ja er bestaat zoiets van een update van het systeem. en dat weet connexxion maar al te goed. ze zijn alleen luie om die update te update'n.

  reageer
 • slim

   

  Wanneer komen er nieuwe beelden OF. Deze jassen dragen de controleurs al lang niet meer. gebouwen die al minstens 5 jaar klaas zijn zijn nu nog in aanbouw. even opnieuw filmen dus

  reageer
 • RM

   

  Inderdaad ja, mijn vrouw had dit half augustus al. Maar slechts eenmalig gelukkig. Maar volgens connexxion ging het in eerste ionstantie ook maar om 1 bus waar deze fout in zat. Ze geven nu al aan dat het er 5 of 6 zullen zijn. Uiteindelijk zal het aantal nog wel hoger komen te liggen

  reageer
 • Koos

   

  Inderdaad als je systeem niet goed werkt mag de klant daar niet de dupe van worden. Of te wel gratis OV totdat het probleem verholpen is.

  reageer
 • Robert

   

  Sinds een week? Zeg maar rustig sinds half augustus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert