Geschiedenis provincie in beeld op treinstation

LELYSTAD
De historie van Flevoland is vanaf vandaag te zien op het NS-station Lelystad Centrum. In de hal van het station staat een driedimensionale maquette met de geschiedenis van Flevoland van de prehistorie tot nu.

Eén zijde van de maquette toont de diepere aardlagen met daar bovenop de huidige NS-stations. De andere zijde laat een doorsnede zien van de provincie ten tijde van de prehistorische Swifterbantcultuur.

De maquette is een initiatief van de stichting Cultuurspoor Nieuwland. Deze stichting wil het stationsgebied in Flevoland aantrekkelijker maken met educatieve projecten.

reacties (4)

 • ns-jaarkaarthouder

   

  Leuk initiatief en ik kijk uit naar de volgende. Geweldig om tijdens een overstap iets meer te weten te komen over de geschiedenis van de polder.

  reageer
 • reiziger

   

  Wat een slechte nederlandse presentatie van de maquette. Zeer moeilijk te verstaan. Bovendien als je de historie van Flevoland presenteert hoort daar natuurlijk ook de Noordoostpolder bij, ook al loopt daar geen trein. Overigens de treinreiziger heeft zeer weinig tijd om een en ander te bestuderen. Je kan de historie van Flevoland beter promoten in het gebouw aan de kust, maar daar is de laatste jaren niet veel van terecht gekomen.

  reageer
 • bas

   

  wat heeft NS te maken met NOP? Er loopt niet eens spoorwegen door

  reageer
 • NOP

   

  De Noordoostpolder en Urk horen er gelukkig niet bij ;-)

  reageer
 • Geertje

   

  Gelukkig niet nee! Sinds wanneer is de Noordoostpolder betrokken geweest bij het spoornetwerk?

 • 13xx

   

  zou het iets te maken hebben met het feit dat er geen (trein) stations zijn in de NOP en op Urk?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert