Zoektocht naar plek voor vliegveldje

FLEVOLAND
De provincie en de gemeente Noordoostpolder gaan samen op zoek naar een geschikte plek voor een vliegveldje voor zweefvliegtuigen en kleine gemotoriseerde vliegtuigen.

Voor zogeheten ultralights is vanaf 2016 geen plaats meer op Lelystad Airport, als de uitbreiding begint. De zweefvliegtuigen bij Biddinghuizen zitten in de weg, als de luchthaven in april 2018 open moet gaan. Verplaatsing naar Noordoostpolder is al vaker genoemd. Volgens gedeputeerde Jaap Lodders zijn er op dit moment geen concrete locaties in beeld.

Of het huidige zweefvliegveld bij Marknesse open kan blijven, hangt er van af of een geplande vliegroute van en naar Lelystad in de buurt komt te liggen. Mocht de zoektocht geen succes hebben, dan wordt er buiten Flevoland gezocht.

reacties (7)

 • HO

   

  U krijgt nog wel heimwee naar die 'lucht-solexen' als straks de Airbussen over uw huis scheren ... En zweefvliegen boven het IJsselmeer? U weet dus duidelijk niet waar u het over heeft. Even zoeken op Google oid (zoekargumenten: zweefvliegen, stijgwinden, thermiek) en zelfs u moet snappen waarom dat niet gaat werken.

  reageer
 • fred

   

  ondergronds is dat geen oplossing.

  reageer
 • Zuur

   

  lekker door blijven!

  reageer
 • Rob

   

  Als er nu nog geen locatie op het oog is, dan is de kans dat er in 2016 een alternatief vliegveldje is nul-komma-nul. De procedures duren zomaar 10 jaar of meer, dankzij 'de woelmuis woont hier' clubjes. En dan is er nog niets gebouwd. Wie gaat overigens dat nieuwe veld en de gebouwen betalen?

  reageer
 • Nico

   

  De herrie van lucht-solexen is behoorlijk storend en echt zinloos. Begrijp ook niet de lol om boven bebouwing te vliegen. Ga dan zweefvliegen boven het IJsselmeer oid.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bram

   

  En waar moet ik dan vliegen met mijn drone??

  reageer
 • oost

   

  een buitendijkse vliegveld in het ijsselmeer in Urk, te combineren met de nieuwe haven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert