Boeren zien vervanging windmolen als buitenkans

DRONTEN
Eigenaren van windmolens in Dronten zijn een dief van hun eigen portemonnee als ze hun eigen turbine nu niet zouden vervangen. Dat zegt Wilfried Groot Koerkamp, één van de eigenaren.

De agrariër reageert daarmee op het nieuws dat boeren een bom zouden leggen onder een gezamenlijk windmolenplan waar al jaren aan gewerkt is. Het plan was om de windmolens die nu her en der verspreid staan door het landschap samen te voegen in grote windmolenparken. Maar door de lage energieprijs is deelname financieel nu niet meer zo interessant.

Daarentegen kunnen boeren in Dronten de opbrengst van hun huidige turbines de komende jaren verdubbelen door een maas in de gemeentelijke wetgeving zegt Groot Koerkamp. Het enige dat agrariërs hoeven te doen is een nieuwe windmolen met exact dezelfde specificaties, omvang en hoogte plaatsen op de huidige plek.

reacties (10)

 • Ilse

   

  De boeren hebben dus een maas in de wet gevonden? Maar hoe komt het dan dat de gemeente dit pas later weet dan die boeren? Heeft de wethouder zitten slapen???? Ik snap wel dat een college niet alles zelf kan weten maar huren zij hiervoor geen deskundige in dan? Er zullen ongetwijfeld heel veel regels zijn. Europees, Nationaal en lokaal. Maar als je het zelf niet weet en je wil ook geen mensen in de eigen dienst hebben die dit voor je blijven monitoren, dan huur je die toch in? En als ze dit wel doen, hadden die deskundigen dit dan niet gewoon moeten weten?

  reageer
 • ikk

   

  volgens mij zit er geen subsidie op de verlichting van de landbouwvoertuigen denk dat dat te veel geld kost

  reageer
 • Groko

   

  Reactie vanuit gemeente Dronten is wel overdone want het FWF beleid kan gewoon doorzetten. De huidige turbines zouden anders ook nog minimaal 15 jaar draaien dus visueel en beleidsmatig had er ook wanneer deze mogelijkheid van herschalen niet was gekomen identiek zijn geweest. Grootste rendement voor de FWF zit in zuidelijk flevoland met relatief veel maar met name kleinere turbines waardoor saneren veel makkelijker is op te brengen als je denkvermogen niet verder gaat dan "aantal" turbines

  reageer
 • Roe Roe Roel

   

  Dat is herverdeling van inkomen en heeft niets met ondernemerssubsidies te maken.

  reageer
 • Bart

   

  Alsof een willekeurig persoon er even voor kan zorgen dat ergens ineens belastinggeld meer ingestoken wordt... Te dom voor woorden. De molenaars die bewust voor kapitaalvernietiging kiezen, groot gelijk geven... Te asociaal voor woorden. Negeren dat niet de subsidie zelf het probleem is, maar bepaalde subsidie-ontvangers en de onverstandige gemeente... Te belachelijk voor woorden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marcel marcel

   

  groot gelijk! zou ik ook doen als ik in Dronten zat. Alleen maar jaloezie. In plaats van mekkeren kan je beter er voor zorgen dat er geen belasting geld meer in gestoken word. En als particulier kunt u trouwens ook deelnemen aan projecten (subsidie trekken zoals jullie dat noemen). Vergeet niet dat er een forse financiering tegenover staat.

  reageer
 • rita

   

  Gemeente Dronten niet slim geweest en had deze Maas kunnen voorkomen. Deze boeren zijn de kikkers die uit de kruiwagen springen en redeneren vanuit eigen belang ipv gezamenlijk en maatschappelijk belang. Niet meer van deze tijd. Maar hoe zit het ook weer met subsidies? Kan toch van de een op de andere dag afgeschaft worden? Met PGB ging dat in ieder geval wel zo op 26 juni 2010. Zal hier ook wel kunnen.y

  reageer
 • Zelf zijn we OOK niet vies van alle subsidies, die als vergoedingen komen van Vadertje STAAT. Alle bijdrages voor ziekte, huur, kinderen enz. DAT vinden we NORMAAL.

  reageer
 • Roel

   

  Roep subsidie en een boer wordt wakker.

  reageer
 • Bart

   

  Gatverdamme wat een vieze manier om aan je geld te komen. Doelbewuste kapitaalvernietiging vanuit eigenbelang. Groot respect voor de molenaars die hier niet aan meedoen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert