Bureau Jeugdzorg Flevoland en Utrecht willen fuseren

FLEVOLAND
Bureau Jeugdzorg Flevoland en Utrecht willen met elkaar fuseren. In eerste instantie gaat het om een bestuurlijke fusie per april volgend jaar. Daartoe hebben beide organisaties deze week een intentieverklaring ondertekend. Dat houdt onder meer in dat er één Raad van Toezicht en Ondernemingsraad komt.

De fusieplannen hebben te maken met de veranderingen in de zorg. In januari worden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Bureau Jeugdzorg Flevoland heeft daarom al moeten reorganiseren en mensen moeten ontslaan.

Bureau Jeugdzorg verwacht door de veranderingen in de zorg dat er meer aanbieders komen voor onder meer jeugdreclassering en jeugdbescherming. De organisatie denkt hierop beter voorbereid te zijn door de krachten met Utrecht te bundelen. Begin volgend jaar valt een definitief besluit over de bestuurlijke fusie.

reacties (3)

 • Koos

   

  Ja en dan nog samengaan met Noord-Holland en Den Haag krijgt haar zin. Nog even een aantal andere organisaties die kant op drukken en de blauwdruk voor de super provincie ligt er.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Groter, groter, groter...beste bestuurders het is de bedoeling van de overheid om de zorg dicht bij de klant te organiseren....is dat zo moeilijk??

  reageer
 • Nique

   

  Nog groter, logger en bureaucratischer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert