PVV wil einde aan 'afvalsnuffelarij' van gemeente

ALMERE
De PVV in Almere wil dat er een einde komt aan de 'idiote afvalsnuffelarij' van de gemeente. Dat schrijft de politieke partij aan het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente Almere controleert sinds vorig jaar streng op het scheiden van afval. Meer dan 800 Almeerders hebben een online petitie ondertekend waarmee bezwaar wordt gemaakt tegen de controles. Volgens de opsteller van de petitie openen controleurs vuilniszakken en delen ze vervolgens gele en rode kaarten of boetes uit. Volgens de bewoners kan het afval ook door iemand anders in hun container zijn gedaan.

De PVV wil weten hoeveel Almeerders contact hebben opgenomen met de gemeente over onterechte kaarten en boetes. En of de gemeente heeft onderzocht of die inderdaad onterecht waren. Ook wil de PVV weten hoeveel geld de gemeente met de boetes ophaalt. Volgens de partij zegt de gemeente zelf dat 99 procent van het afval goed wordt gescheiden. Daarmee is volgens de PVV de 'afvalsnuffelarij' volstrekt overbodig.

reacties (32)

 • pffff

   

  ik heb een amerikaanse keuken met een afvalversnipperaar in een kast ben benieuwd wat ze daar tussen kunnen vinden word zo fijn als pulp zelfs blikjes flessen alles maalt ie fijn mijn container weegt soms wel 150kilo omdat alles echt vermalen is hahahaha succes met zoeken ps in zeewolde doen ze niet zo vreemd maarja daar word ook niet gemiddeld elke dag een overval gepleegd....... .... .....jorritsma aan de top stad op zijn kop!!@#

  reageer
 • Richard

   

  Een keer gebeld dat het groengedeelte van de bak niet goed geleegd was. Vervolgens zouden ze in de loop van de week komen legen.. Ja hoor.. Een gele kaart. Het groen zat te hard aangestampt.. Sure.. Maak die bakken toch groter. Ik kan als ik de heg heb gemaaid niet eens alles kwijt. Dan moet ik weer 2 weken wachten. Mijn tuin ligt nog steeds vol zooi omdat de gemeente niet doet waar ik ze voor betaal. Mijn afval ophalen!

  reageer
 • Pzaal

   

  goedzo. weg met dat onzinnig gedoe scheelt weer geld kan de afvalstoffen heffing ook weer naar beneden.

  reageer
 • wh hendriks

   

  Zodra mijn afvalbak buiten uit mijn gezichtsveld staat neem ik absoluut geen verantwoording meer van wat men ermee doet. Dan moet je terug naar het vuil ophalen van deur naar deur. Ik zou wel een proefproces willen uitlokken, de gemeente kan mij geen boete opleggen van iets waar ik absoluut geen controle op heb. Mijn bak moet ik om de hoek zetten waar ik er geen zicht op heb.

  reageer
 • Sam

   

  Wat een slimme opmerking maak jij. Ik denk dat de gemeente extra geld moet steken in het onderwijs om dit soort opmerkingen te voorkomen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dave

   

  Zodra je afval buiten zet is het niet meer van jou juridisch gezien. Je doet afstand van je bezit. Misschien is het ook wel belachelijk dat mensen elke afvalvorm in elke bak gooit.... Heb je geen zin in afval scheiden.? Hoepel op! Wij maken van Aalmere afvalvrije gemeente

  reageer
 • privacy?

   

  vind het belachelijk waar is je privacy gebleven wettelijk gezien mag dit? je afval is toch nog steeds ook je eigen bezit tot het is opgehaald waar komen ze volgend jaar mee komen ze dan je huis binnen om te kijken of iedereen zijn bed wel opmaakt? absurd maar het kan dus in nederland

  reageer
 • Lely

   

  Wat een sneue opmerkingen weer...ongelooflijk zeg...!!!

  reageer
 • hoor eens

   

  de snuffelaars delen geen boetes uit. daar hebben ze de handhavers voor

  reageer
 • cirefrin

   

  mij is door de gemeente gemeld dat het waarschuwingen zijn en je hoeft geen boetes te betalen..We moeten andere vorm van ophalen krijgen met de te kleine bakken.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dat merk je wel, want de kosten zijn de afgelopen jaren gelijk gebleven.

  reageer
 • Gerard

   

  Omdat dat geld wat verdiend wordt misschien voor andere doelen gebruikt wordt? Onderhoud van de stad bijvoorbeeld.

  reageer
 • stef

   

  heet een veiligheids jas, heen verkeersregelaarsjas.....

  reageer
 • janos

   

  beste Gerard, als afval scheiden zo veel oplevert waarom merk je daar niets van op je jaarlijkse rekening afvalheffing?

  reageer
 • Paul

   

  Nogal een asociale houding, natuurlijk mag dat allemaal niet in de bak en grof vuil wordt zonder problemen opgehaald alleen even een afspraak maken

  reageer
 • Verkeersregelaar

   

  Waarom zit een verkeersregelaar in een container te snuffelen.. Of het is geen verkeersregelaar, dan mag hij zichzelf ook direct bekeuren voor het onwettig zich laten voordoen als verkeersregelaar.

  reageer
 • Gerard

   

  Het enige verschil is dat die verbrandingsoven geld kost en gescheiden afval geld opleverd, veel geld zelfs. Paar voorbeeldjes, verbrandingsoven kost 100 euro per ton, plastic levert 300 euro per ton op en textiel zelfs 60 cent per kilo! Logisch dus dat de gemeente streng toe ziet op scheiden. Mag van mij nog veel strenger.

  reageer
 • Jeroen

   

  Je moet ook helemaal geen olie of accu's in je kliko gooien, is dat nou zo lastig te begrijpen?

  reageer
 • robar

   

  helemaal met je eens!

  reageer
 • ron

   

  ik sluit me aan bij mario maar als iemand beweert dat het zijn zak niet is dan moeten ze dat wel direct controleren en dan DIE zak naspeuren. en verder ja waar gewerkt wordt, wordt ook wel eens een fout gemaakt. niet meteen in de aanval

  reageer
 • Poe

   

  Briljant systeem om je buren te zieken. Gewoon je troep in andermans bak gooien.

  reageer
 • jade

   

  Dit systeem werkt gewoon niet, als je een hekel aan de buren hebt gooien spullen die er niet in mogen in zijn container zodat hij of zij een boete krijgt. Vroeger al eens gehad waren de containers net geleegd werden ze al weer volgepropt door onbekende. Kwam je container halen, dacht je eerst dat ze niet geweest waren maar nee alle containers waren al weer volgestopt door een verhuisbedrijf die zijn plastic kwijt moest. Geen ambtenaar gezien om het op te lossen.

  reageer
 • Peter

   

  nooit problemen. Mijn bak is altijd leeg.

  reageer
 • vdb

   

  ze snuffelen niet in het afval maar zoeken het sprookje van de burgemeester (ijsbaan kasteel podium )

  reageer
 • theo

   

  lekker laten snuffelen. prima werk. er zijn veel aso's die willens en wetens verkeerd met hun afval omgaan. ongemak maar voor lief nemen.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  In het verleden een gele kaart gekregen omdat de bak stonk. Ja gek he, het is een afvalbak. Direct het nummer gebeld en registratie uit het systeem laten verwijderen, was overigens geen enkel probleem.

  reageer
 • Nelis

   

  PVV heeft groot gelijk het is abnormaal dat de gemeente in mijn kliko kijkt. Je bent vandaag de dag bang om batterijen, verlopen motorolie of inktpatronen in je kliko te gooien. Afval is afval en kan gewoon allemaal bij elkaar het maakt die verbrandingsoven helemaal niets uit wat hij aan het verbranden is. Oude koelkasten, magnetron of televisie mag je niet eens meer aanbieden, die kunnen we natuurlijk niet opbakken nu moeten wij die dingen begraven in onze tuin. We moeten weer terug naar vroeger en baas zijn over ons eigen afval.

  reageer
 • mario withoud

   

  Ik snap het niet. De PVV klaagt constant dat de overheid te soft is. De overheid te veel toestaat en te weinig handhaaft. Nou wordt er gecontroleerd en handhaaft de (locale) overheid bepaalde regels en is het weer niet goed...

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PVV: tegenstanders van de publieke zaak.

  reageer
 • Gatso

   

  'Verleden jaar een gele kaart gekregen omdat er geen sticker op mijn bak zat. Helaas had de afvalsnuffelaar zijn bril niet op want de sticker zat waar hij moest zitten. Gele kaart wordt na telefoontje ingetrokken maar toch.......... Kaart bleek voor mijn buren bestemd, maar de afvalsnuffelaar had hem aan de verkeerde bak gehangen. Voor de rest mogen ze snuffelen wat ze willen.

  reageer
 • almeerse

   

  ooit een boete gehad vanwege iemand zijn zak had gedumpt in mijn container in het gedeelte voor groenafval, gemeld en moest deze zak eruit halen en bewaren tot er controleurs kwamen om te kijken van wie die zak kon zijn, dit is zo een anderhalf jaar geleden en ze moeten nog komen, uiteraard die boete niet betaald, zakkenvullers die ambtenaren om ziek van te worden bah bah bah

  reageer
 • sander

   

  Het is ook van de zotte. Wij kregen woensdag een sticker die op de bak moest en maandag bij legen gelijk gele kaart. het nummer van de bak op de deksel was niet meer leesbaar. Ten eerste geef de mensen minstens een leeging de tijd. Ten tweede nummer niet leesbaar?? van wie is die bak?? van de gemeente toch?? Zorg dat alles eerst op orde is voor je deze hetse in werking zet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert