PVV wil einde aan 'afvalsnuffelarij' van gemeente

ALMERE • Vr 10 oktober 2014 | 12:06 • Vrijdag 10 oktober 2014 | 12:06
De PVV in Almere wil dat er een einde komt aan de 'idiote afvalsnuffelarij' van de gemeente. Dat schrijft de politieke partij aan het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente Almere controleert sinds vorig jaar streng op het scheiden van afval. Meer dan 800 Almeerders hebben een online petitie ondertekend waarmee bezwaar wordt gemaakt tegen de controles. Volgens de opsteller van de petitie openen controleurs vuilniszakken en delen ze vervolgens gele en rode kaarten of boetes uit. Volgens de bewoners kan het afval ook door iemand anders in hun container zijn gedaan.

De PVV wil weten hoeveel Almeerders contact hebben opgenomen met de gemeente over onterechte kaarten en boetes. En of de gemeente heeft onderzocht of die inderdaad onterecht waren. Ook wil de PVV weten hoeveel geld de gemeente met de boetes ophaalt. Volgens de partij zegt de gemeente zelf dat 99 procent van het afval goed wordt gescheiden. Daarmee is volgens de PVV de 'afvalsnuffelarij' volstrekt overbodig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel