Verdachte dodelijke steekpartij Akif uitgeleverd

DRONTEN
Een 19-jarige man uit Lelystad die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij in Dronten op 9 augustus is door Duitsland uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Bij die steekpartij in het centrum Dronten kwam de 17-jarige Akif Korkmaz om het leven. Op dat moment waren de Meerpaaldagen in volle gang.

De verdachte heeft twee maanden in voorarrest gezeten in Duitsland. Maandag wordt hij voorgeleid in Nederland en bepaalt de rechtbank of hij langer in voorarrest moet blijven. In totaal zijn er in deze zaak vijf verdachten. Ze komen allemaal uit Lelystad en zijn 16 tot 20 jaar oud. De uitgeleverde man is de enige die nog vastzit. De anderen werden vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.

reacties (7)

 • Almere79

   

  Wat een watje zeg! Nog vluchten ook?! Meneer de rechter(s) en officier no surrender met deze (grote) jongen

  reageer
 • Anna

   

  Ik vind het raar dat er zoveel jongeren bij waren maar er geen sluitend bewijs kan worden gevonden. Hoop dat deze gast niet meer vrij komt. Waarom "vluchten" naar Duitsland als je niets hebt gedaan??

  reageer
 • Krieto

   

  Duidelijk dat deze knaap moet bloeden

  reageer
 • Dat de meerpaal dagen genoemd worden, heeft te maken dat veel mensen vlak bij het gebeuren waren, en dus daardoor zich betrokken of extra geschokt voelen , en de afschuw dat zoiets zo dichtbij gebeurt.is van toepassing op dit soort gebeurtenissen , denk aan de monster truck in Haaksbergen.

  reageer
 • vdb

   

  voor iemand dood rijden krijg je 240 uur dus voor doodsteken is 120 uur genoeg

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ViKing79

   

  Hopelijk komt er zo schot in de zaak en wordt duidelijk wat is gebeurd en wie de dader is. Jammer dat OF steeds weer moet melden dat het tijdens de Meerpaaldagen was. Dat doet er toch helemaal niet toe.

  reageer
 • RR

   

  Als men zo jong in die mate het respect voor een mensenleven kwijt is, dan hoop ik dat de rechter hieraan veel aandacht besteed. Dit laatste omdat dergelijke gedrag niet langer een incident op zich is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert