Ontbreken van sifon oorzaak koolmonoxide

ALMERE
De koolmonoxidevorming in een appartement aan de Kimwierde in Almere Haven komt doordat het installatiebedrijf is vergeten een sifon te plaatsen op het nieuwe gasafvoerkanaal. Dat zegt woningcorporatie Ymere.

Door vrijgekomen koolmonoxide moesten bewoners in de nacht van woensdag op donderdag het appartementencomplex verlaten totdat de huizen geventileerd waren.

Door het ontbreken van een sifon kan koolmonoxide via het riool het huis in komen. In alle benedenwoningen van Ymere aan de Kimwierde wordt nu bekeken of de sifon geplaatst is. Verder krijgen de huurders het advies om de luchtroosters in de deur niet te sluiten.

reacties (4)

 • Saartje

   

  Klopt, condens van de verbrandingsgassen gaan naar de waterafvoer (riool). Wat ik dan niet begrijp is dat als dat siphon ontbreekt de koolmonoxide de woning in kan komen; de andere waterafvoeren in de woning (gootsteen etc) hebben toch ook een siphon?!

  reageer
 • Swiebertje

   

  klopt niet, de condens uit de verbrandingsgassen gaat de afvoer in. daarom altijd een afvoer met sifon bij condenserende ketels.

  reageer
 • ron

   

  ik heb ook - net als Edwin -de indruk van klok en klepel passen niet bij elkaar

  reageer
 • Edwin

   

  Volgens mij is de afvoer van verbrande gassen van een CV instalatie gaan via eenapart afvoerkanaal. Zal nooit via de riool gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert