Waarschuwing voor huisarts na dood patiënt

LELYSTAD
Een huisarts uit Lelystad heeft een waarschuwing gekregen van de medische tuchtrechter. De huisarts heeft steken laten vallen bij de behandeling van Lelystedeling Anton Swagerman, die in 2011 op 29-jarige leeftijd overleed door nierfalen.

Volgens het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg had de huisarts direct een urine-onderzoek moeten laten doen of een internist moeten inschakelen.

Een waarschuwing is de lichtste maatregel uit het medisch tuchtrecht. De rechter heeft hiertoe besloten omdat de huisarts zich toetsbaar opstelde en naar eigen zeggen een en ander in zijn praktijk heeft veranderd. In deze zaak heeft een internist eerder ook al een waarschuwing gekregen.

reacties (8)

 • J. Jansen

   

  Ik vind het niet netjes dat de naam van de huisarts niet wordt genoemd. Nu ga je twijfelen en verdenk je misschien de verkeerde arts en die vertrouw je dan niet meer. Ook vind ik het gesjoemel en verdacht dat de naam van de huisarts (en ook de internist) niet genoemd mag worden.

  reageer
 • m.de wit

   

  Nou, ik vind het vreemd dat nergens vermeld staat om welke huisarts het gaat. Dat wil ik wel graag weten. Doofpotgeval?

  reageer
 • Henk

   

  Het is natuurlijk niet dat die kerel maar 1 keer bij de huisarts is geweest... Die is natuurlijk meerdere keren niets ter zake doende naar huis gestuurd...

  reageer
 • Vind ik ook. Heel erg voor nabestaanden. En mensen kunnen wel wat klagen nu maar huisarts is ook maar mens en kan ook fouten maken. Zeg niet dat dit goed is wat is gebeurd heel erg maar nu gelijk zo te reageren op huisartsen wat anderen hier onder doen vind ik ook overtrokken.

  reageer
 • jan

   

  Zou heel goed zijn dat het bekend zou worden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • maan

   

  Hoop dat de familie Swagerman nu rust krijgt. Straf is niet belangrijk daar krijgen zij Anton niet mee terug, zolang er maar toegegeven is dat de artsen ernstige fouten hebben gemaakt!!

  reageer
 • Carry

   

  De medische tuchtraad is een lachertje. Noem je dit een leven waard. Als je je werk niet wil doen dan gauw opstappen voordat er nog meer slachtoffers vallen. Een urinetest is toch wel het minste wat je als arts kunt doen! Onze oude huisarts zei altijd dat hij er niet in kon kijken.

  reageer
 • Wie

   

  Is er ook bekend over welke huisarts het gaat?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert