Burgemeester dreigt VVD-Kamerlid met aangifte smaad

URK
Burgemeester Pieter van Maaren van Urk wil justitie laten onderzoeken of VVD-Kamerlid Arno Rutte zich schuldig heeft gemaakt aan smaad. Volgens Van Maaren heeft Rutte de bevolking van Urk op een onbehoorlijke manier weggezet met zijn uitspraken over illegale barretjes in het dorp.

Het VVD-Kamerlid noemt Urk een extreem voorbeeld van een gemeente waar tientallen illegale barretjes zijn en de gemeente doelbewust wegkijkt. Van Maaren noemt de uitspraken onjuist en onbehoorlijk.

De burgemeester neemt de zaak hoog op en eist dat Rutte publiekelijk excuses maakt voor zijn uitspraken. Van Maaren heeft al een brief gestuurd aan het Kamerlid en hij zal ook contact opnemen met de partijleiding van de VVD. Arno Rutte heeft inmiddels verklaard in gesprek te willen gaan met de Burgemeester.

reacties (10)

 • Marc

   

  Goed geschoold zijn zecht niets over de wijsheid en eerlijkheid van iemand. Dat blijkt maar weer.

  reageer
 • ja

   

  och jongens mannen mensen zeur niet zo: mooie oplossing word allemaal jeugd werker probleem opgelost! !!!

  reageer
 • john

   

  ook al is deze burgemeester geen urker, de streken heeft hij nu al !

  reageer
 • jan

   

  het is echt niei te geloven deze burgemeester ik ben geen Urker maar woon er 40 jaar in de beurt en weet wat er gebeurt op Urk deze burgemeester komt net pas kijken en laad zich manupileren door zijn vriendjes die ook wel beter weten ongelooflijk dat deze neem ik aan goedgeschoolde man dit niet ziet

  reageer
 • barretje

   

  Volgends mij heeft Van Maaren geen boter maar vis op zijn hoofd. Kom op, word wakker, pluk de dag. Urk leeft op vrijdag en zaterdag in de kleine keten . Laat ze daar zitten, heeft de omgeving van Urk er ook geen last van. Maar als er daadwerkelijk opgetreden dient te worden heb dan ook ballen en opruimen die zooi. Maar dat zal de kerk wel weer tegenhouden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Wat een ontzettende eigenheimer. Er is geen woord aan gelogen. Laat hem er eens iets aan doen, ipv alleen maar aan zijn eigen reputatie denken.

  reageer
 • Poe

   

  Er is zelfs een reportage geweest waarbij er zichtbaar entree geheven werd. Meneer de burgemeester is bang voor andere ogen dan de zijne, want wettelijk mogen die dingen helemaal niet.

  reageer
 • Roel

   

  Die zijn er wel, maar ze worden gedoogd. Dus eigenlijk wel maar toch ook weer niet of eigenlijk niet maar toch ook weer wel.

  reageer
 • HW

   

  Omroep Flevoland heeft een minuscuul foutje gemaakt in de titel. In het gehele interview is er geen sprake van dreiging aanklacht smaad maar wordt er gesproken over een onderzoek naar de mogelijkheid om een aanklacht te doen doen tegen smaad. Dit is naar mijn mening een groot verschil Wellicht dat de redactie dat even moet rechtzetten.

  reageer
 • ron

   

  al zijn het er 5 .... als ze er zijn wordt er inhoudelijk weinig gelogen denk ik

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert