Provincie voor rechter om strooiwagens

FLEVOLAND • Za 11 oktober 2014 | 10:47 • Zaterdag 11 oktober 2014 | 10:47
De provincie Flevoland is de fout in gegaan bij het aanbesteden van een grote order voor strooiwagens. Dat stelde de advocaat van het Kroatische bedrijf Rasco vrijdag tijdens een kort geding in de rechtbank in Utrecht.

Rasco is een groot Europees bedrijf dat in 30 landen actief is. Het bedrijf dong mee naar een order voor strooiwagens die de provincies Flevoland en Noord Holland uitschreven. Het bedrijf kwam als beste uit de voorselectie.

De provincie had vervolgens een schouw georganiseerd waar de wagens moesten laten zien of ze aan de minimumeisen voldeden. De strooiwagens van Rasco presteerden daar zo slecht dat de provincie besloot om de hele aanbesteding af te blazen.

Rasco stapte vervolgens naar de rechter. De schouw was oneerlijk geweest en het was ook niet redelijk om de aanbesteding helemaal af te blazen, betoogde de advocaat. Volgens vertegenwoordigers van de provincie Flevoland hebben de betrokken provincies zich aan alle regels gehouden.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel