Provincie voor rechter om strooiwagens

FLEVOLAND
De provincie Flevoland is de fout in gegaan bij het aanbesteden van een grote order voor strooiwagens. Dat stelde de advocaat van het Kroatische bedrijf Rasco vrijdag tijdens een kort geding in de rechtbank in Utrecht.

Rasco is een groot Europees bedrijf dat in 30 landen actief is. Het bedrijf dong mee naar een order voor strooiwagens die de provincies Flevoland en Noord Holland uitschreven. Het bedrijf kwam als beste uit de voorselectie.

De provincie had vervolgens een schouw georganiseerd waar de wagens moesten laten zien of ze aan de minimumeisen voldeden. De strooiwagens van Rasco presteerden daar zo slecht dat de provincie besloot om de hele aanbesteding af te blazen.

Rasco stapte vervolgens naar de rechter. De schouw was oneerlijk geweest en het was ook niet redelijk om de aanbesteding helemaal af te blazen, betoogde de advocaat. Volgens vertegenwoordigers van de provincie Flevoland hebben de betrokken provincies zich aan alle regels gehouden.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

reacties (7)

 • Joepie

   

  Europese aanbestedingen zijn per definitie oneerlijk en ondoordacht. Het komt altijd uit op een Fira achtig iets.

  reageer
 • KC

   

  Nee deze is meestel bij storingen twee uur. Het zou beter een uur zijn, maar dat dit is niet realistiets.

  reageer
 • dirk

   

  de aanrijtijd is al kort max 1 uur

  reageer
 • KC

   

  Het uitsluiten van Nederlandse bedrijven is niet aan de orde. Zij kunnen gewoon meedoen. Je moet alleen de eisen heel scherp stellen. Je kan bijvoorbeeld de aanrijtijd bij storingen op 2 uur stellen. Daar kan een buitlandsbedrijf nooit aan voldoen.

  reageer
 • mar

   

  dit is iets anders er wordt eens verantwoordelijk omgesprongen met gemeenschapsgelden. dus heeft de provincie juist gehandeld, jammer meneer de advocaat dat wordt even slikken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystedeling

   

  dit wordt net als de fira debacle. Ik zeg" niet doen, nooit niet"

  reageer
 • kees d.

   

  Dit krijg je nu van de Europese Regelgeving. En zo worden Nederlandse bedrijven buitenspel gezet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert