Opnieuw storing brug bij sluis Lelystad-Haven

LELYSTAD • Zo 12 oktober 2014 | 13:59 • Zondag 12 oktober 2014 | 13:59
De brug bij de Noordersluis in Lelystad-Haven is zondagmiddag enige tijd kapot geweest. Dat meldt de provincie.

Het brugdek wilde niet meer naar beneden. Automobilisten moesten omrijden. Toezichthouders van de provincie hielpen fietsers en voetgangers via de sluisdeuren over te steken. Monteurs hebben het probleem verholpen.

Het gebeurt de laatste tijd vaker dat er een storing is bij de sluis in Lelystad-Haven. De afgelopen maanden weigerde de brug meerdere keren dienst waardoor de scheepvaart en het wegverkeer gehinderd werden. De brug werd daarom enige tijd niet meer op afstand bediend, maar door een brugwachter ter plaatse. De bediening op afstand was inmiddels weer hervat. De provincie gaat maandag onderzoeken waardoor er opnieuw een storing kon optreden.

Ook de Zuidersluisbrug bij het gemaal De Blocq van Kuffeler in Almere kampte zondag rond het middaguur met een storing. Door kapotte schakelaars was het een uur niet mogelijk om de sluis en de brug te bedienen. Monteurs hebben de schakelaars vervangen.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel