Opnieuw storing brug bij sluis Lelystad-Haven

LELYSTAD
De brug bij de Noordersluis in Lelystad-Haven is zondagmiddag enige tijd kapot geweest. Dat meldt de provincie.

Het brugdek wilde niet meer naar beneden. Automobilisten moesten omrijden. Toezichthouders van de provincie hielpen fietsers en voetgangers via de sluisdeuren over te steken. Monteurs hebben het probleem verholpen.

Het gebeurt de laatste tijd vaker dat er een storing is bij de sluis in Lelystad-Haven. De afgelopen maanden weigerde de brug meerdere keren dienst waardoor de scheepvaart en het wegverkeer gehinderd werden. De brug werd daarom enige tijd niet meer op afstand bediend, maar door een brugwachter ter plaatse. De bediening op afstand was inmiddels weer hervat. De provincie gaat maandag onderzoeken waardoor er opnieuw een storing kon optreden.

Ook de Zuidersluisbrug bij het gemaal De Blocq van Kuffeler in Almere kampte zondag rond het middaguur met een storing. Door kapotte schakelaars was het een uur niet mogelijk om de sluis en de brug te bedienen. Monteurs hebben de schakelaars vervangen.reacties (10)

 • Henk

   

  Deze berichtgeving klopt totaal niet. De brug en sluis wordt geheel niet lokaal bediend. Kijk maar de Luxoflex is bij het bedieningshuisje is altijd dicht. Dus geen bediening. Lang leve de inhuur.

  reageer
 • bewoner perceel P

   

  Wanneer onderneemt de gemeente actie tegen de beheerder van de sluis de Provincie. Storingen zoals deze brengen de openbare orde en veiligheid in gevaar. Brand, ziekenauto,politieauto en andere diensten.

  reageer
 • maan

   

  Lezen!! Er staat dat de brug enige tijd bedient is door een brugwachter omdat er eerder problemen waren, maar dat het nu weer op afstand gebeurt!!!

  reageer
 • Hans

   

  Tsja bediening op afstand en dan gebeurt er weer eens een software foutje. Dit is door de provincie ingecalculeerd bij het bezuinigen op de sluiswachters. Welke gedeputeerde heeft voor de bezuiniging een bonus gekregen?

  reageer
 • Henk

   

  Deze sluis is van de provincie Flevoland. Deze wordt op afstand bediend en helemaal niet ter plaatse, ook niet na een storing. Laat de provincie maar ook maar eens kijken naar de fouten in de afstandsbediening en de fouten die inhuurkrachten maken op de afstandsbediening.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • brug handmatig naar beneden zetten zodat het verkeer er door kan,en laat de kakkertjes maar wachten met hun bootjes.

  reageer
 • Tom

   

  "Gemeente" ???? De Provincie Flevoland is de probleemhouder, hoor.

  reageer
 • Richard

   

  Jongens jongens dit is nou de zoveelste keer. hoef er zelf niet over maar is natuurlijk wel belachelijk dat dit zovaak voorkomt.

  reageer
 • vdb

   

  wanneer is de sluiswachter er dan gisteren niet vandaag was hij er ook niet dus dat is gelul wat de gemeente zeg

  reageer
 • adv

   

  achterstallige onderhoud?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert