Meubelzaak vertrekt uit De Waag

LELYSTAD
Ondernemer Jan-Robbert Feenstra vertrekt na drie jaar met zijn meubelzaak Woonsuxes uit De Waag in Lelystad. In 2011 kwam hij vanuit Palazzo over naar het overdekte gedeelte van het Stadshart.

Feenstra had grootse plannen. Hij wilde de leegstand te lijf gaan en er voor zorgen dat de loop weer in De Waag kwam. Maar dat bleek lastiger dan gedacht. Als reden voor het vertrek noemt Feenstra de hoogte van de huur en het betaald parkeren in het centrum.

Woonsuxes verhuist nu naar bedrijventerrein Noordersluis. Feenstra verwacht dat mensen die op zoek gaan naar meubels het bedrijf daar prima kunnen vinden. Ook wil het bedrijf zich meer richten op verkoop via internet.

reacties (26)

 • frits

   

  Motoren, auto's, caravans en keukens mogen wettelijk wel op een bedrijventerrein. Meubels kan een gemeente tegen houden.

  reageer
 • ABS

   

  Natuurlijk is het niet de schuld van de gemeente. Het waren die zeuren die hier reageren die het besluit hebben genomen om de Groene Carré aan te leggen, in crisistijden het stadhuis te verbouwen, miljoenen kostende MFA's te bouwen, geen kans zien om (als provinciehoofdstad) de belasting en Kadaster in Lelystad te behouden, een tekort op de parkeerexploitatie te hebben (en houden) terwijl een commerciële partij (Bataviastad) wel kans ziet om hier geld aan te verdienen etc.etc.etc. Nee hoor, je hebt volkomen gelijk het ligt aan die zeuren en niet aan de gemeente, hoe durven ze!

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Hij krijgt gewoon een vergunning vanwege de aard van de verkochte goederen. Niks te handhaven

  reageer
 • Ariane

   

  Betaald parkeren heeft er niets mee van doen. Die paar losse Euro's maken echt iets uit bij zulke aankopen. Inloopklanten heb je bij dit soort handel ook nauwlijks. Eigenlijk had hij beter direkt op een buitenlokatie kunnen gaan zitten.

  reageer
 • ikke

   

  Zolang de gemeente nog steeds betaald aan de makelaars voor leegstand, zal er ook niets veranderen in de huur prijzen. En etalages worden dan domweg gevuld met onzin.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos '56

   

  Mooi geschreven, je slaat de spijker op z'n kop :-))

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies, Dennis! 'De Gemeente' is de ideale schuldige. Trouwens, dat het vandaag regent is óók de schuld van de gemeente.

  reageer
 • Dennis

   

  Alles begint met of het te duur zou zijn... Ik denk dat een tweede Leen Bakker en de Kwantum hallen meer zou passen bij dit reagerende publiek. De ondernemer had beter moeten weten en zou geen winkel moeten openen in Lelystad waar men naast de bovenstaande zaken ook loert op zaken als de Aldi, Lidl, Wibra en Euro-shopper. Voor kwaliteit moet je (kunnen) betalen en dat doen/kunnen de meeste Lelystedelingen niet. De parkeerkosten zouden wel een een psychologische drempel kunnen zijn. Alles de schuld van de gemeente? Sure... Slecht weer? Komt door de gemeente! Hoge huur in panden die niet van de gemeente zijn... Komt door de gemeente! Geen gezelligheid? Komt door de gemeente! Spiegeltje om naar eigen rol en mogelijkheden te kijken? Gejat door de gemeente! Heb ik dan niets meer? Ja, een klaagzang, op het liefst een minder doordachte manier waarop ik flink in de rondte lekker afzeik en mezelf vooral zielig vind en een ander het sowieso altijd gedaan heb. Oef, sorry ik moet weg, ik moet nog boodschappen doen bij de Altijd te mdure kiloknaller al vind ik wel dat deze wat ver weg zit. Zal wel door de gemeente komen, toch?

  reageer
 • ondernemer 2

   

  ondernemer heeft hier zeker een puntje. dhr. Feenstra is de afgelopen 10 jaar 4 keer verhuist. Het spreekwoord: praatjes vullen geen gaatjes is van hem absoluut van toepassing.

  reageer
 • Flevoburger

   

  En vervolgens zie je de ondernemers Lelystad helemaal verlaten. Met een economisch gezond en voor het publiek aantrekkelijk centrum zou je dit probleem niet hebben. Moet je natuurlijk wel een capabel stadsbestuur hebben hè .........

  reageer
 • ondernemer

   

  waarom zou de heer Feenstra overal na een paar jaar weg gaan kan dat ook een andere oorzaak hebben dan wat de heer Feenstra zegt ons zijn andere dingen bekent over een mogelijke huurachterstand problemen met de servicekosten en alleen maar een hele grote mond hebben overal over mee willen praten maar niet met oplossingen komen in elk geval geen possitieve ondernemer voor het winkelcentrum de Gordiaan

  reageer
 • Sonja

   

  Helemaal met je eens!!!!

  reageer
 • maan

   

  Geen detailhandel!! En de motorboer, keukenboer, Zam en alle andere zaken die goederen verkopen dan?

  reageer
 • martinw

   

  Het wordt toch tijd dat de gemeente wakker wordt.Of is het onbekwaamheid?Verkeerde stoplichten,verkeerde grondaankoop,Agoraplein waardeloos ,plein gemeentehuis waardeloos, winkelleegstand sterk groeiende, ontslagen thuiszorg,geen plaats meer opvang bejaardenzorg,teveel ambtenaren,zeer hoge werkeloosheid, te hoge parkeerterieven enz enz .En dat noemt zich nog hoofdstad van Flevoland.Je zou je bijna schamen nog inwoner van Lelystad te zijn terwijl het een enorm mooie stad kan zijn met veel mogelijkheden.

  reageer
 • Jaap

   

  Doe een handhavingsverzoek aan de gemeente, dan moete ze optreden. Geen detailhandel op het industrieterrein.....

  reageer
 • raadsvolger

   

  Gemeente dient op te treden. Detailhandel op het industrieterrein Noordersluis is niet toegestaan, maar wordt wel oogluikend toegestaan. Zo meteen hebben we geen centrum meer maar alleen industrieterreinen die ook nog voor een groot gedeelte leeg staan of komen te staan.

  reageer
 • jade

   

  De meubelen zijn daar veel te duur en het niet waard. Dan op een industrie terrein gaan zitten, goedkope huur maar de prijzen zullen niet dalen. Daarnaast wat ik stom vond is dat hij tweedehands meubels ernaast ging verkopen (voor heel duur). Hij ruikt gewoon overal handel in. Straks zal hij ook nog kleding gaan verkopen op het industrie terrein zit.

  reageer
 • HM

   

  Jammer, maar het was inderdaad geen handige locatie. Al dit soort zaken bijeen op Palazzo is toch veel beter. Nu zitten daar helaas ook al van van die dumpzaken. Noordersluis is in ieder geval goed toegankelijk, maar het mist toch wel een beetje het handige van Palazzo. Tja, Lelystad heeft helaas te veel mensen die te weinig koopkracht hebben. Zo kan een stad niet overleven.

  reageer
 • lely

   

  Heel veel suxes op je nieuwe locatie!!

  reageer
 • Idd mee eens op Facebook hebben ze een pagina ik vroeg om een dressoir ik had het in de winkel voor 800 euro gezien maar op Facebook werd de dressoir duurder gemaakt voor 1500 gestoord gewoon logisch dat er dan niets verkocht word

  reageer
 • wilma

   

  als je geld kan uitgeven aan nieuwe meubels dan maakt die paar euro parkeergeld echt niets uit hoor. En trouwens je kiest er toch zelf voor om met de auto te gaan, dan weet je dat je moet betalen. Je kan ook gewoon op de fiets of lopend

  reageer
 • frits

   

  Daar zou de gemeente nu hard tegen op moeten treden: detailhandel op een industrieterrein. Ongelooflijk dat dit kan en mag. Dat is de echte doodsteek voor de winkelcentra.

  reageer
 • tja ook niet zo gek met zulke hoge prijzen, 1900 euro voor een stoel. en dan maar zeggen dat het door het betaald parkeren komt ONZIN!!

  reageer
 • coi. coi.

   

  ook al.weg moet.niet gekker worden.gemeente laat dit.niet toe. met die hoge huurprijzen woonsusces succes op.de nieuwe lokatie

  reageer
 • coi coi

   

  jeetje ook al weg moet.niet gekker worden.gemeente word is wakker laat.niet toe dat.ze.hooge huurprijzen vragen woonsusces wil jullie goede zaken wensen op. jullie nieuwe lokatie

  reageer
 • Serge

   

  Ja ja, praatjes vullen geen gaatjes. Wat een pretentieloze lutser....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert