NS zet opnieuw 50 bussen in tijdens avondspits

ALMERE
De NS zet opnieuw 50 bussen in tijdens de avondspits tussen Almere en Weesp, en Almere en Naarden-Bussum. Tot acht uur maandagavond rijden er op die trajecten geen treinen omdat werkzaamheden aan het spoor zijn uitgelopen.

De NS zette maandagochtend ook tientallen bussen in. Bij het busstation ontstonden lange wachtrijen; sommige reizigers moesten zo'n anderhalf uur wachten voor ze met een bus mee konden. Dat leverde veel irritatie op. Een deel van de reizigers was niet van de treinuitval op de hoogte, omdat pas zondagavond bekend werd gemaakt dat de werkzaamheden zouden uitlopen.

Rijkswaterstaat is bezig met de bouw van een nieuwe spoorbrug over de A1. Volgens spoorbeheerder ProRail heeft de aannemer door diverse tegenvallers meer tijd nodig en zal het werk pas maandagavond klaar zijn.reacties (76)

 • Lodder

   

  Was zelf een van de gedupeerde reizigers op Almere-Centraal. Zag tot mijn verbazing dat er maar voor 2 bussen tegelijk instap mogelijkheid was. Bij navraag hierover werd mij verteld dat Connexxion geen extra instaphaltes wilde/konden vrijmaken voor het NS vervoer. Naar mijn mening had dit met een beetje goede wil van Connexxion toch tot de mogelijkheden moeten kunnen behoren?? Er zijn toch haltes genoeg op Centraal???

  reageer
 • Janine

   

  Gisterochtend anderhalf uur staan te wachten op de bus (te weinig bussen, en de NS die doodleuk op haar website zet dat er maar een vijftien minuten vertraging is). Gisteravond een BOETE gekregen omdat ik via Zwolle (op aanraden van NS medewerkers) terug probeerde te reizen en mijn abonnement dat niet dekt. Zeer slechte service.

  reageer
 • Ilona

   

  Het is erg vervelend van de vertragingen! Maar ik neem me petje af voor alle medewerkers en buschauffeurs die hun werk daar verrichten. Vanmorgen werden medewerkers gewoon uitgescholden door heel veel reizigers, je moet wel een dikke huid hebben om daar te staan! Petje af hoor!

  reageer
 • itsme

   

  Ik begrijp nu dat deze storing ook dinsdag de hele dag duurt. ik heb er vandaag twee keer een uur vertraging gehad. Deze vertraging komt omdat er te weinig bussen klaarstaan. Vanmorgen stond ik op Almere CS met ongeveer 3000 andere reizigers te wachten. Er kwamen twee bussen aan voor 2x 45 personen. Dan kan je idd lang wachten. Gelukkig heb ik een makkelijke werkgever maar er zijn ook veel werkgevers die hier minder begrijpend op reageren. Ik hoop dat de NS (die verantwoordelijk is voor het vervoer) morgen meer bussen inzet zodat de vertraging minder lang hoeft te duren.

  reageer
 • Kropie

   

  Rijkswaterstaat bouwt geen spoorviaduct,dat gebeurt in opdracht van ProRail. Deze uitloop is een voorbeeld van onkunde van het personeel van ProRail.De aannemer krijgt de opdracht en maakt een bestek en voor de plaatsing van de brugdelen is een tijdslijn opgesteld en deze moet gecontroleerd worden door ProRail.Deze Prorail is dus niet berekend voor deze en andere klussen aan en op het spoor,loopt altijd door een ondeugdelijke planning.Deze problemen zijn door de regering van PVDA en VVD en D66 in gesteld tijdens de privatisering in de jaren 1995.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pffff

   

  amoebe

  reageer
 • ikke

   

  Inderdaad. Wat een gezeur altijd over de verantwoordelijkheid van Prorail versus die van de NS. Ik heb niets met Prorail te maken, want ben een klant van de NS. Ik hou de NS dus verantwoordelijk voor het feit dat ik niet naar werk kon komen vandaag. En nee, ik kijk zondag niet op de site om te zien of de treinen een storing hebben.....

  reageer
 • bvg

   

  misschien moeten ze op station Almere centrum ook een piano neerzetten.

  reageer
 • MKM

   

  Dan stop je toch met werken...

  reageer
 • maan

   

  Eindelijk eens iemand hier die het verschil tussen NS en PRORAIL wel weet!

  reageer
 • ME

   

  De vertraging is pas in het weekend ontstaan. Dus dat kun je dan niet al voor het weekend hebben gelezen.

  reageer
 • tries

   

  hulde aan de chauffeurs !

  reageer
 • chauffeur

   

  Nou uw zegt dat ze we het gisteren al wisten ja pas laat in de avond en dan wordt ernatuurlijk door onze werkgever meteen gebeld naar collega bedrijven om echt s' morgens dus bussen in aalmere te hebben staan. Maar dan moeten die ook nog vanaf de garage naar lokatie te rijden. En luister iedereen wist dat er geplande werkzaamheden waren en dan kan je er van uitgaan dat het uitloopt dus mensen wisten het al. Wij als in gezetten bussen en chauffeurs doen ook ons best om jullie veileg naar uw bestemming te vervoeren.

  reageer
 • Fritsie123

   

  Het is helemaal terecht dat die mensen bij de NS zeuren, daar hebben ze toch een kaartje bij gekocht. Volgens jouw redenatie moet je straks als je Sony televisie kapot is niet gaan klagen in de winkel maar in Japan bij het hoofdkantoor van Sony.

  reageer
 • marc

   

  Eindelijk iemand die het snapt....:)

  reageer
 • momo

   

  Kies ik er voor om in Amsterdam te werken? Nou nee hoor, dat is geen vrijwillige keuze. Dat is omdat ik in de polder geen werk vind. Niet omdat ik het zo fijn vind in Amsterdam te werken.

  reageer
 • Sam

   

  Wel grappig dat mensen klagen dat ze nu te laat op hun werk zijn maar wel de hele dag de tijd hebben om te reageren op dit artikel.

  reageer
 • Bob

   

  Daar kies je toch voor???

  reageer
 • meijkie

   

  Wanneer worden alle klagers nou eens wakker??? Dit soort ellende wordt NIET, herhaal NIET veroorzaakt door NS , maar door Prorail en rijkswaterstaat!!!!!! NS mag iedere keer de rotzooi opruimen die door andere partijen wordt veroorzaakt, en de klappen opvangen.In plaats daarvan zouden jullie eens aan de bel moeten trekken bij de politiek, die deze puinhoop veroorzaakt heeft...

  reageer
 • momo

   

  Hmm geen tijd om genoeg bussen bij elkaar te krijgen?? Ze wisten gisterochtend al dat er vandaag geen treinen zouden rijden. Hadden ze dus een hele dag om bussen te regelen. Beetje jammer dit. Gelukkig had ik een auto tot mijn beschikking vandaag al was het, waarschijnlijk door deze ellende, ook op de snelweg erg druk ondanks vakantietijd. Blijven rare opmerkingen hoor, dan begin je gewoon wat later. Niet iedereen kan zijn eigen tijden regelen. Ik doe er al 1 1/2 uur over om op mijn werk te komen. Met dit soort vertragingen zou ik dus de 1e trein richting Amsrterdam moeten pakken vanuit Lelystad om op tijd te komen. Sorry maar daar zit ik niet echt op te wachten. Das wel heel vroeg. Betere afspraken maken, beter plannen, beter opletten. Het gaat net even te vaak fout.

  reageer
 • Tom

   

  Lekker blijven klagen he? Neem eens een vrije dag en ontstress. Zal je omgeving ook goed doen zeurpiet!

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Nog even een opmerking naar alle klagers die vanuit Almere naar Amsterdam moeten. Jullie zouden toch echt moeten weten dat er ook reguliere bussen vanuit Almere richting Amsterdam gaan. Dus volgende keer bij een grote vertraging, niet wachten op de NS maar direct naar het Oor toe. Gratis tip, fijne week.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Ben ik even blij dat ik vanmorgen de actuele vertrektijden heb geraadpleegd, want anders wordt de treinreis naar Leiden CS wel heel erg lang. Uiteraard is de extra verwachte reistijd nooit realistisch (30 minuten HAHA), ivm overvolle bussen. Lekker met de auto gegaan.

  reageer
 • maan

   

  Die bussen schudden ze zo uit hun mouw he? Dit is echt overmacht voor de NS omdat zij niet aan het spoor werken maar alleen de treinen beschikbaar stellen. Mensen weten na de vele jaren nog steeds niet dat NS en PRORAIL twee verschillende bedrijven zijn. NS is voor de treinen en PRORAIL voor onderhoud en werkzaamheden dus het spoor. En als werkzaamheden anders lopen dan van tevoren gepland dan kan de NS hier weinig aan doen, maar PRORAIL wel!! Zij hadden dit op tijd door moeten geven aan de NS en dit dus duidelijk verzaakt!

  reageer
 • MKM

   

  Kijk, da's nog eens mooi. Niet jezelf afhankelijk maken van anderen, maar gewoon een oplossing zoeken. Hulde!

  reageer
 • Anoniem

   

  Tja, veel werkgevers hebben hier echt geen boodschap aan hoor.

  reageer
 • michael

   

  Heerlijk al die boze reactie's..... wel lekker hoor om een auto te hebben voor woonwerk verkeer. Maar de fout ligt bij Prorail en Rijkswaterstaat, die zijn tegen problemen aan gelopen die ze niet voorzien hadden dus vandaar en de NS en de reizigers zijn hiervan de dupe.

  reageer
 • maan

   

  Dus de NS moet maar zorgen dat er voldoende bussen zijn, als de werkzaamheden van PRORAIL uitlopen? Bussen en chauffeurs liggen niet voor het oprapen zeker niet als het onverwachts is.

  reageer
 • peter

   

  Die nieuwe brug is blijkbaar te lang, rekenfoutje?

  reageer
 • Bewoner

   

  Ja natuurlijk staan er 100 bussen en chauffeurs direct klaar en ter beschikking. Waar moet de NS in hemelsnaam die vandaan halen in de spits?hou toch op mensen.

  reageer
 • Ronald Vermeij

   

  Hollanders worden steeds zuurder. Is het geen weekendstress dan wel maandagochtend stress. En ja, ik heb er ook 1 1/2 uur langer over gedaan om op mijn werk te komen. Pak een boek of een krant en relax een beetje.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het was sarcastisch, aangezien de meeste het alleen maar over de NS kunnen hebben.

  reageer
 • Jeroen

   

  Deze enorme aantallen bussen staan inderdaad altijd paraat, om direct ingezet te kunnen worden, en de spits laat dat allemaal toe. Kom op, accepteer het gewoon eens, ik sta ook wel eens in de file door wegwerkzaamheden.

  reageer
 • Peter

   

  Heerlijk op het fietsje naar Weesp (25 minuutjes) gegaan en vanmiddag op het fietsje weer terug, Geen centje pijn alleen een beetje nat maar er zijn ergere dingen hoor. Het was gisteren begin van de avond al bekend, dus als mensen het niet wisten moeten ze dat zichzelf verwijten. Al dat gezeur als een dag net even niet zo loopt als men gewend is. Improviseren is niet zo moeilijk hoor.

  reageer
 • Ross

   

  Och gossie heb je in een rij moeten staan en dat met je tere studenten voetjes.

  reageer
 • Ross

   

  Kijk al die boze gezichtjes op de foto, boos omdat ze niet op tijd bij hun baasjes zijn. Opstootjes aub mensen gedraag je gewoon , ik kan niet op tijd op mijn werk zijn dus ik gebruik geweld...dat is dezelfde baas die je uitkotst op verjaardag feestjes enz

  reageer
 • Student @ VU

   

  Typisch NS beleid; handjes ervan af trekken. Zorg ervoor dat er genoeg bussen staan en dat ze er uberhaupt staan wanneer de reizigers onderweg zijn. Mensen die er zelf niet in gestaan hebben kunnen er makkelijk over oordelen.

  reageer
 • Henk

   

  Ik heb ook een heel zwaar leven.

  reageer
 • Sam

   

  o o mijn dag loopt niet zoals gepland, nu heb ik stress.

  reageer
 • bvg

   

  je kan ook een bus van connexion of R-net pakken

  reageer
 • Bewoner

   

  Wie is nou de schuldige? Niet de NS, dus stap naar de aannemer die een te lange brug levert!!!!

  reageer
 • en gister stond het ook op omroep Flevoland. vanmorgen erg vroeg zelf een pushbericht..... beter opletten zou ik zeggen! en anders twitter in de gaten houden.....

  reageer
 • Darkfiber

   

  De ns is verantwoordelijk voor inzet van bussen. En dat werkt blijkbaar niet. Dus de ns heeft hier wel degelijk een verantwoordelijkheid.

  reageer
 • Darkfiber

   

  NS en prorail zijn opdrachtgever dus wel degelijk verantwoordelijk voor zowel het uitlopen als te weinig bussen inzetten.....

  reageer
 • .\/\/., glas halfvol of half leeg?

   

  Het is natuurlijk een vreselijke situatie, maar laten we niet vergeten dat er al jarenlang aan het spoor wordt gewerkt, en dat het bij mijn weten de eerste keer sinds jáááááren is dat het uitloopt.

  reageer
 • Darkfiber

   

  Dus de ns is niet verantwoordelijk voor het inzetten van te weinig bussen? Kom op zeg... Ik ben weer naar huis gegaan omdat alle bussen meteen vol zitten. Dat is echt wel de verantwoordelijkheid van de ns

  reageer
 • Tony

   

  Mijn bezwaar is dat NS altijd communiceert dat je rekening dient te houden met 15 tot 30 minuten extra reistijd. Simpel rekensommetje leert dat een dergelijke reizigersstroom niet met bussen is op te vangen. In de 20 jaar dat ik met de NS reis had ik bij een dergelijk storing(bussen) nooit minder dan 2 uur vertraging. Dus alternatief vervoer regelen of thuis blijven.

  reageer
 • maan

   

  En weer gemopper op de NS! NS zorgt alleen voor de treinen, PRORAIL is verantwoordelijk voor het spoor. Dus NS kan hier niets aan doen maar PRORAIL wel. Maar altijd is het de NS die de schuld krijgt bij storingen en werkzaamheden.

  reageer
 • Joost

   

  Wat een verschrikking om met de trein te moeten. Met ze allen op een perron onderweg naar iets wat je zo haat. Mensen zouden wat meer naar hun innerlijke gevoel moeten luisteren. Vanzelfsprekend moet de hypotheek ook betaald worden evenals het gas water en licht, maar wat een verbitterde gezichten op de foto. Sterkte in het donker.

  reageer
 • Serge

   

  Irriteer ik me ook altijd aan. Bijna altijd mosterd na de maaltijd hier.

  reageer
 • Ron

   

  Hele vrijdag erop gestaan.

  reageer
 • Sw

   

  U kan wel heel boos reageren, maar de NS/Prorail kan er toch niks aan doen dat de aannemer ze klus niet krijgt geklaard door wat voor omstandigheden dan, dus adem in....adem uit en blijf rustig

  reageer
 • tip

   

  tip in almere buiten de 153 pakken naar amsterdam holendrecht stopt ook op bijlmer of stap over in muiden op de 322 of 320 naar amstel

  reageer
 • Herman

   

  Weet jij dan, wat de echte reden voor de vertraging is?

  reageer
 • Maart

   

  Tegenvallers tijdens de werkzaamheden aan het spoor. Dat kan de beste overkomen. Het was voor het weekend al bekend dat er geen treinen reden. NS informatie lezen voor je weggaat van huis. spitsbus doet er ook een uur over naar Utrecht en je kan lekker blijven zitten. be positive.

  reageer
 • Karel S.

   

  Er zullen net als dit weekend wel voldoende bussen heen en weer rijden tussen Almere Centrum en Weesp. Bovendien kan je Utrecht bereiken met bus 150 in de spits, en Amsterdam met bussen 322, 327 en 328. Hoe dan ook: hoogst irritant! Bovendien snap ik niet helemaal - gezien het feit dat er dit weekend ook maar 4 treinen per uur vanaf Almere Centrum richting Lelystad vertrokken - waarom de treinen niet doorrijden naar Almere Poort en daar keren. Zo hoeft er alleen maar Almere Poort-Weesp met de bus af worden gelegd.

  reageer
 • Gerrit

   

  De Ns heeft hier niets mee te maken, is ook afhankelijk van anderen.

  reageer
 • Maart

   

  slapjes, gewoon eerder je bed uit en improviseren.

  reageer
 • Freggel

   

  Helemaal mee eens!!!!!

  reageer
 • patje

   

  ik had het voor het weekend al hier gelezen.....

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Ze zijn echt hard aan t werk met de nieuwe spoorbrug, ben er vanavond langs gereden. Wees toch blij dat het probleem op tijd gemeld wordt en dat de meeste storingen etc. op internet staan. Gewoon eerder op, of thuis werken oid als t kan. Creatief zijn met het zoeken maar n alternatief. Het zij zo, tis oom niet altijd even fijn, maar gewoon het beste er van maken blijft mijn manier bij dit soort storingen. Klagen helpt in ieder geval niet, daar heb je vooral jezelf mee.

  reageer
 • Jeroen

   

  Tja volgens mij word het heel vroeg op staan en parkeren op Weesp voordat het vol staat... Ik ga om 05:00 uit Lelystad...Andere optie is reizen via Enkhuizen met de auto. Met de auto naar mijn werk is geen optie, ga geen vermogen aan parkeren uitgeven. Morgen zien we weer verder.

  reageer
 • Redactie

   

  Zeker wel een bericht, vrijdagmiddag al

  reageer
 • frits

   

  ProRail, in dit geval. Neem aan dat de aannemer een boete krijgt voor niet halen van de planning. "diverse tegenvallers" is natuurlijk een dooddoener. Er was geen sprake van extreem weer of zo...

  reageer
 • Alex K

   

  En het staat nog steeds niet bij de OV. berichten ....

  reageer
 • Alex K

   

  Dat was dit weekend ook, maar geen bericht op omroep Flevoland.....

  reageer
 • jammer

   

  Dus gaat druk worden op de route lelystad-zwolle of de bus pakken.

  reageer
 • Jan

   

  Omrijden via Zwolle, alleen als je een abonnement hebt om bv naar Amsterdam te reizen, moet je gewoon betalen naar Zwolle. Raar, want je hebt toch geen keuze? Fout ligt toch niet bij de reiziger. Althans, dat is wat ik gehoord heb van een reiziger.

  reageer
 • Swiebertje

   

  kan gebeuren

  reageer
 • Me

   

  Gewoon schandalig. Geen woorden voor. NS voor de zoveelste keer leggen jullie Flevoland plat. Hoeveel bussen staan er klaar morgenochtend? Net zoveel als de vorige keer een stuk of 3. Maar aangezien jullie nu al aangeven dat er geen treinverkeer mogelijk is neem ik aan dat er wel wat meer bussen staan. Of gaan jullie ervan uit, herfstvakantie, geen scholieren, we kunnen er wel 2 inzetten. Hoe lang moeten we dit nog accepteren. Altijd wat op het spoor in Flevoland.

  reageer
 • goofy

   

  dat wordt dus ziekmelden morgen

  reageer
 • Kees

   

  Bus 150 een optie? Spitsbus, ongeveer 1 uur naar Utrecht Rijnsweerd en De Uithof.

  reageer
 • jeroen

   

  zo als ik lees ook niet naar utrecht omreizen met bus vervoer naar weesp en dan vanaf weesp richting utrecht

  reageer
 • Naarden- Bussum = richting Utrecht... Nee dus. Er is blijkbaar geen treinverkeer vanuit de polder naar de Randstad mogelijk, omdat die brug over de A1er uit ligt...

  reageer
 • jan

   

  dus ook niet richting Utrecht neem ik aan?

  reageer
 • Jeroen

   

  Kom op mensen, even klagen met zijn allen hoe slecht de NS wel niet is....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert