'Regionale omroep blijft, maar moet efficiënter'

FLEVOLAND • Ma 13 oktober 2014 | 13:01 • Maandag 13 oktober 2014 | 13:01
De dertien regionale omroepen in Nederland hebben bestaansrecht, maar moeten wel efficiënter georganiseerd worden. Zo ziet staatssecretaris Sander Dekker van Cultuur de toekomst van de regionale omroepen. Hij presenteerde zijn visie maandagochtend in Amsterdam.

De regionale omroepen moeten samen zeventien miljoen euro bezuinigen. Dekker vindt het onverstandig om dat ten koste te laten gaan van programma's. Hij ziet liever een slanke organisatie, waarbij de regionale omroepen personeelszaken, salarisadministratie en hun inkoop gezamenlijk regelen. Ook samenwerken in de regio, zoals met een lokale of regionale krant, is volgens Dekker een goede manier om te bezuinigen.

Om het bereik van de regionale omroep te vergroten, wil Dekker kijken of de programma's 'doorgeprikt' kunnen worden op de netten van de NPO. Een kijker in Flevoland zou dan bijvoorbeeld na het achtuurjournaal het Flevolandse nieuws te zien krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel