'Regionale omroep blijft, maar moet efficiënter'

FLEVOLAND
De dertien regionale omroepen in Nederland hebben bestaansrecht, maar moeten wel efficiënter georganiseerd worden. Zo ziet staatssecretaris Sander Dekker van Cultuur de toekomst van de regionale omroepen. Hij presenteerde zijn visie maandagochtend in Amsterdam.

De regionale omroepen moeten samen zeventien miljoen euro bezuinigen. Dekker vindt het onverstandig om dat ten koste te laten gaan van programma's. Hij ziet liever een slanke organisatie, waarbij de regionale omroepen personeelszaken, salarisadministratie en hun inkoop gezamenlijk regelen. Ook samenwerken in de regio, zoals met een lokale of regionale krant, is volgens Dekker een goede manier om te bezuinigen.

Om het bereik van de regionale omroep te vergroten, wil Dekker kijken of de programma's 'doorgeprikt' kunnen worden op de netten van de NPO. Een kijker in Flevoland zou dan bijvoorbeeld na het achtuurjournaal het Flevolandse nieuws te zien krijgen.

reacties (2)

 • Koos

   

  Misschien ook wat meer provinciegrens overlappend nieuws. Ik kan mij voorstellen dat inwoners van b.v. het gooi meer interesse hebben in nieuws uit Utrecht dan uit de kop van NH. Of te wel een grotere samenwerking, waardoor er ook meer programma's komen. De RO's functioneren nu teveel op zichzelf.

  reageer
 • mp

   

  Dat "doorprikken" lijkt me wel een goed idee. Ik denk dat je dan meer op de hoogte bent van dingen die in de omgeving spelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert