Huisartsen: 'Ziekenhuis ondersteunt ons onvoldoende'

ALMERE • Ma 13 oktober 2014 | 15:51 • Maandag 13 oktober 2014 | 15:51
De huisartsen van Zorggroep Almere vinden dat het Flevoziekenhuis ze te weinig ondersteunt bij hun diagnoses. Na tien jaar onderhandelen met het ziekenhuis hebben ze daarom besloten een andere organisatie in te schakelen.

Er zijn vergevorderde plannen om volgend jaar met het bedrijf Saltro in zee te gaan. Die partij gaat de huisartsen op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in de diagnostiek. Daarnaast gaat het bedrijf allerlei onderzoeken voor de Zorggroep doen, zoals bloedprikken, longfunctie-onderzoek en echo's. Voor patiënten biedt dat meer mogelijkheden, omdat ze in meer gezondheidscentra in de stad terecht kunnen.

De Zorggroep benadrukt dat als patiënten liever naar het Flevoziekenhuis gaan, dat ook mag. Op dit moment wordt er door Saltro gewerkt aan een manier om de gegevensuitwisseling tussen het bedrijf, de Zorggroep en het Flevoziekenhuis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Over enkele weken moet de samenwerking een feit zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel