Huisartsen: 'Ziekenhuis ondersteunt ons onvoldoende'

ALMERE
De huisartsen van Zorggroep Almere vinden dat het Flevoziekenhuis ze te weinig ondersteunt bij hun diagnoses. Na tien jaar onderhandelen met het ziekenhuis hebben ze daarom besloten een andere organisatie in te schakelen.

Er zijn vergevorderde plannen om volgend jaar met het bedrijf Saltro in zee te gaan. Die partij gaat de huisartsen op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in de diagnostiek. Daarnaast gaat het bedrijf allerlei onderzoeken voor de Zorggroep doen, zoals bloedprikken, longfunctie-onderzoek en echo's. Voor patiënten biedt dat meer mogelijkheden, omdat ze in meer gezondheidscentra in de stad terecht kunnen.

De Zorggroep benadrukt dat als patiënten liever naar het Flevoziekenhuis gaan, dat ook mag. Op dit moment wordt er door Saltro gewerkt aan een manier om de gegevensuitwisseling tussen het bedrijf, de Zorggroep en het Flevoziekenhuis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Over enkele weken moet de samenwerking een feit zijn.

reacties (3)

 • -Z-

   

  En hoe gaat dat met het electronisch dossier van iedereen ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Alles goed en wel, maar dit betekent dus wel dat als ik voor bezoek aan specialist in Flevoziekenhuis bloed moet prikken ik niet meer naar de o zo handige prikposten in de wijkcentra kan, maar naar het ziekenhuis moet. Want de kans dat de uitslagen niet op tijd bij de specialist liggen als ik bij Saltro laat prikken is natuurlijk groter dan 100%.

  reageer
 • joke Buis

   

  Verrassende uitspraken van de Zorggroep, mede omdat ook de Zorggroep in de onderhandelingen geen ruimte gaven voor de wensen van het Flevoziekenhuis. Verbazing verwekt het dan ook dat de Zorggroep in eerste instantie met één organisatie van doen wil hebben, maar via Saltro toch het Flevoziekenhuis als onderaannemer erkend. Vervolgens zijn de medewerkers overvallen door het feit dat met name de goedlopende samenwerking met het laboratorium wegvalt. Met de kans op vertraagde laboratorium uitslagen en dubbele diagnostiek, waar men zich zorgen over maakt. Gelukkig mag men als patient zelf de keuze maken waar men zijn bloed laat afnemen en bepalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert