Politici willen maatregelen tegen windmolensubsidie

DRONTEN
De politici in Dronten willen dat minister Henk Kamp van Economische Zaken snel maatregelen neemt om te voorkomen dat boeren in Dronten hun windmolens vervangen. De fractievoorzitters roepen hun collega's in de Tweede Kamer op om daarover kamervragen aan de minister te stellen.

Meerdere boeren in Dronten willen hun eigen molen vervangen door een nieuwe, omdat ze dan aanspraak kunnen maken op een verhoogde subsidie van het Rijk.

De lokale politiek in Dronten is daar ongelukkig mee, omdat dat de plannen van een gezamenlijke Flevolandse aanpak van windenergie dwarsboomt.

reacties (12)

 • Anoniem

   

  Ga ff met Aat om de tafel en maak ons dorp nog verder kapot

  reageer
 • pierre windstilte

   

  Aandelen leuk alleen jan met de pet heeft geen geld voor aandelen, hij kan dan wel geld gaan lenen bij een bank maar wel voorvoor 4,5% want hij vormt een groter risico voor de bank. Land en windmoleneigenaren kunnen hun vermogen onaangeroerd laten want zij krijgen een goedkope groene lening aangeboden van minder dan 2% . Iedereen profiteert dus straks mee de een alleen wat meer dan de ander.

  reageer
 • ikke

   

  Onderdeel van het provinciale plan (dat nu op losse schroeven staat) is dat ook bewoners van de dorpen en steden kunnen meedoen in Flevolandse windenergie. Deze zogenaamde participatie zal waarschijnlijk in de vorm van aandelen zijn met rendementen die hoger liggen dan de huidige spaarrente.

  reageer
 • Jaap

   

  Ik denk dat je her niet helemaal snapt wat gaande is de molens zijn van de boeren en de grond is eigendom van de boeren waarop ze staan deze molens willen ze vervangen door groottere en daar hebben ze alle recht op want de gemeente heeft fouten gemaakt

  reageer
 • Paul Vermast - GroenLinks

   

  Iets weigeren dat volgens het bestemmingsplan mag? Dan kan dus niet en de omgevingswet bepaald dat na acht weken zo'n vergunning van rechtswege wordt verleend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul Vermast - GroenLinks

   

  Bijzondere reactie, want de lokale politiek in Dronten gaat niet over het verlenen van een Rijkssubsidie. Dus komen we in actie als er een probleem ontstaat. Wat verwacht je dan van ons?

  reageer
 • pierre windstilte

   

  Maar goed ook dat de politiek in gebreke is gebleven, de meerderheid van de flevolandse bevolking (lees jan met de pet) profiteert hier toch nooit van. Het is alleen voor grote ondernemers en landeigenaren interessant, ze kunnen nl ook nog goedkope groene leningen afsluiten met fikse rentekortingen. Deze rente voordelen worden door de banken aan jan met de pet doorberekend want zij gaan meer betalen bij (opnieuw)afsluiten van de hyphoteek. Conclusie onrecht dus ?

  reageer
 • Antje advocaat

   

  De gemeente moet gewoon de bouwvergunningen weigeren. Voorts kan men gewoon de molens onteigenen tegen dagwaarde. De grond waarop ze staan tegen landbouwgrondprijs.

  reageer
 • bergerac

   

  en dat enkel maar omdat lokale politici niet hun werk hebben gedaan? of je nu voor of tegen windmolens bent is voor mij even niet belangrijk. de politiek in dronten is in gebreke gebleven vind ik.

  reageer
 • Frank

   

  Niet molenaren en "witte gebieden" staan wederom langs de kant!!

  reageer
 • Patrick

   

  Leuk he? Als het ze geld dreigt te gaan kosten, zijn ze opeens wel snel...

  reageer
 • Polderwerker

   

  Gaan we toch nog op tijd wakker worden?Mijns inziens direct stoppen met die hele draaimolentroep en weer met beide benen stevig in de polderklei gaan staan en proberen om weer nuchter te gaan denken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert