Stichting zamelt winterkleding in voor asielzoekers

LUTTELGEEST
Vrijwilligers van het House of Joy in Luttelgeest zamelen kleding in voor zo'n 400 asielzoekers van het nabijgelegen asielzoekerscentrum.

House of Joy is een initiatief van een gelovige groep mensen die activiteiten organiseert, zoals Nederlandse taallessen. Omdat de asielzoekers geen leefgeld krijgen en dus zelf geen kleding kunnen kopen zijn ze aangewezen op de vrijgevigheid van bijvoorbeeld House of Joy.

Nu de buitentemperatuur zakt wordt duidelijk dat asielzoekers vaak geen geschikte kleding hebben voor het Nederlandse herst- en winterweer. Volgens de vrijwilligers is er vooral een groot gebrek aan mannenkleding, zoals winterjassen en warme schoenen.

reacties (25)

 • ik

   

  Beste Almeerse, mijn tip aan jou is: Vraag zelf eens asiel aan, dan krijg je de in jouw ogen "koninklijke"behandeling. Wellicht dat het je op een ander idee brengt.

  reageer
 • ik

   

  Allemaal betaald door ons. Jou gun ik ook het beste. Maar afgunst is in deze een slechte raadgever. En ik gun ze ook het beste. Je wilt niet in de (van heel duur merk natuurlijk;)) schoenen staan van deze VLUCHTELINGEN, want dat zijn het. Wake up, taxi chauffeur! En ik ben er wel eens op het centrum en nog nooit het heb ik mij daar onveilig(er) gevoeld dan ergens anders. De mensen zijn vriendelijk en groeten mij als ik hen groet. raar hè? Zouden een hoop mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.

  reageer
 • Maarten

   

  Ik word echt een beetje droevig als ik de reacties van sommige mensen hier lees. Het gaat hier om mensen die uit hun eigen land gevlucht zijn. Ze mogen in ons land niet werken, omdat ze geen werkvergunning hebben, anders hadden ze zelf voor kleding kunnen werken. Wat is dan het probleem dat je je oude jas of schoenen afstaat?

  reageer
 • pfff..

   

  ja en piet???! ben je jaloers?? wees blij en trots en zeur niet! iedereen hoort gelukkig te zijn!

  reageer
 • Almeerse

   

  Inderdaad! Ze wel met een mobieltje kunnen lopen? Waar ik ze geen nederlands in hoor praten? Lopen er hier in almere genoeg in de kleding waarvan echt niet iedere nederlander ze kan aanschaffen. Mensen in de shit die de verwarming niet aan kunnen hebben. Voor die lui alles geregeld wordt! Een vriend van mij die tegen alle bureaucratische muren hier aan loopt, wiens eigen schuld het niet is ook in de problemen zit. 200,- in de maand overhoudt alles van moeten doen. Daar staat geen legertje hulpverleners voor klaar hoor kan ik je verzekeren. Schandalig! Sorry mensen, maar die mensen schuiven bij mij op het moment echt even naar de laatste plaats.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paul

   

  Ach ach ach wat hebben wij het slecht in Nederland, wees blij dat je hier geboren bent in plaats van een oorlogsgebied.

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  mijn medeleven voor mijn medemens is nog steeds intact, gelukkig, maar ik sluit mn ogen niet voor de realiteit.

  reageer
 • piet

   

  nog even en ze hebben het beter al wij we moeten maar inleveren toeslagen terug betalen langer door werken nederland word ook een ontwikkelings land als het zo door gaat

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kunt nog even doorgaan, maar dat hoeft niet: het is duidelijk dat je medemenselijkheid verliest van je afgunst. Het siert je niet.

  reageer
 • taxi chauffeur

   

  het wordt tijd dat jij je kop uit het zand haalt en even gaat kijken op azc luttelgeest, ze lopen daar met dure merkkleding, schoenen en mobieltjes. boodschappen bij de lidl, hoeveel nederlandse gezinnen zijn afhankelijk van de voedsel en kleding banken. bij een kennis van mij komen ze fietsen en dergelijke kopen die op het azc weer verhandeld worden. taxi van en naar huisartsen post(betaald door ons). geneeskundige zorg die veel nederlanders niet meer kunnen betalen, ouderenzorg die schrijnend is. moet ik nog even doorgaan?

  reageer
 • Saskia

   

  Dan moet je prioriteiten stellen, heb ik ook gedaan met mijn 4 kinderen en toen waren er geen toeslagen en voedselbanken hoor. Dus houd is op met klagen

  reageer
 • Paul

   

  Daar doet niemand wat voor? Uitkering, toeslagen,kwijtschelding schulden, voedsel, kleding, speelgoed bank om maar iets te noemen. En altijd maar zeuren doodziek wordt ik daarvan, oorlog is pas erg.

  reageer
 • Jaap

   

  En hoe komt dat? Vaak door schulden, niet altijd maar je kan het niet vergelijken met mensen die helemaal niets hebben. Bijvoorbeeld een alleenstaande ouder in de bijstand heeft nog altijd 1900 euro te besteden, door allerlei toeslagen en kwijtschelding menig werkende heeft dit niet dus stop is op met klagen aub. Kijk naar wat je hebt hier in Nederland !

  reageer
 • ras

   

  dan moet er wat aktie komen aangezien Nederland niet iedereen kan opvangen. plus er zijn genoeg arme gezinnen in Nederland die ook niks hebben en daar doet niemand wat voor. heb geen medelijden met asielzoekers aangezien de meeste gelukzoekers zijn.

  reageer
 • Ik

   

  Wat weer een fraaie reacties. Stel je voor, als je dat al kan. Je wilt vluchten, verkoopt als dat kan je spullen voor de reis of neemt je spaargeld op. Vervolgens mag je een onzekere reis gaan maken naar een onbekende bestemming. Daar waar niet geschoten wordt, waar niet een mes op je keel wordt gezet om dat je een ander geloof hebt, waar je niet gestenigd wordt omdat je een andere mening over homoseksualiteit hebt. En dan kom je uit eindelijk in Luttelgeest terecht. Nadat je door allerlei bureaucratische molens bent gegaan mag je de asielprocedure in. Je maakt kans op een plek in een gemeenschap die in jouw ogen vredelievend is en sociaal. En dan kom je in een asielzoekerscentrum en mag je in een enorme tent slapen waar tijdelijk stapelbedden staan en privacy niet groot is. Maar daar was je inmiddels aan gewend. Je krijgt een wekelijkse toelage die genoeg is om; kleding en schoeisel te kopen bij het goed, eten te kopen bij de Lidl, eventueel een fiets als die er zijn op het centrum en beltegoed zodat je de achter gebleven vrienden en familie kunt bereiken. En dan zeg je blijf maar daar want als ik lees, zie en hoor wat ze van hier ons vinden is dan kloppen de verhalen niet. Kortom - wat zou jij doen als je in een vergelijkbare situatie zou komen? - hoe Nederlands ben jij? - hoeveel mensen, zoals asielzoekers heb jij al geholpen? Ik bedoel maar...

  reageer
 • maan

   

  Wat nou onzin!! Hoeveel Nederlander leven tegenwoordig niet onder de armoede grens??? Hoeveel Nederlanders kunnen geen kleding kopen omdat daar gewoon geen geld voor is?? Open je ogen. Niet alleen de asielzoekers hebben het moeilijk. Wees gewoon reeel en geef dat eens toe.

  reageer
 • Andries K

   

  Geen winterjas geven, anders gaan ze aan de sjouw in de buurt! Prima asielzoekers, maar wel op de kampong blijven graag!

  reageer
 • jo

   

  ik werk en me man werkt . maar ik kan je vertelle dat met drie kinderen voeden en de rekeningen en kleding voor kinderen er niks over blijft voor kleding voor mij of me man ... en voor dat men denkt dat ik veel uitgeef nee dus 100 euro per week aan leefgeld ..

  reageer
 • kleding inzamelen,het moet al niet gekker worden zolang ze nog geld hebben voor een mobiele telefoon etc.lijkt mij dit niet nodig,zorg voor je eigen mensen die het zwaar hebben in NEDERLAND.

  reageer
 • flevobird

   

  en als nog moet je de centen bij elkaar schrapen om te overleven, en zit er geen mogelijkheid bij om nieuwe kleding te kunnen kopen . wat nou met je onzin ?!

  reageer
 • Kees

   

  Wat een onzin zeg, iedereen heeft hier een inkomen, een dak boven zijn hoofd en hoeft nergens voor te vluchten.

  reageer
 • Ekkenab

   

  Mooi initiatief!

  reageer
 • maan

   

  Menig Nederlander kan ook geen fatsoenlijke winterkleding kopen!

  reageer
 • henk1

   

  Geen leefgeld hebben? waar betalen ze dan die gsm en hun gebel van!

  reageer
 • pien

   

  ze krijgen niks nakkes nada. weg ermee.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert