Ymere sleept huurder Kimwierde voor rechter

ALMERE
Woningcorporatie Ymere heeft een huurder van een huis aan de Kimwierde in Almere-Haven voor de rechter gesleept om hem te dwingen mee te werken aan de vernieuwing van het gasafvoerkanaal in zijn woning.

De huurder was niet thuis toen dat 20 augustus had moeten gebeuren, waardoor de rest van het appartementencomplex ook niet kon worden aangepakt. Ymere wil de wachtkosten van 1500 euro op de afwezige huurder verhalen.

De huurder zegt dat hij vooraf heeft laten weten dat hij op 20 augustus niet thuis zou zijn. Hij zegt wel te willen meewerken, een veroordeling is wat hem betreft niet nodig. De rechter doet voor 29 oktober uitspraak in deze zaak.

reacties (3)

 • Henk

   

  Misschien eerst eens goed het contract nalezen.

  reageer
 • Annemarie

   

  Zeer laag Ymere om de kosten van hun fout (.zie andere bericht bij kiemwierde over kooldioxide ) bij een huurder te halen. Maar dar is typisch Ymere.

  reageer
 • peter

   

  ja dat is ymere. als de huurder niet thuis is door bijvoorbeeld een begrafenis. of een vakantie dan plan je het toch later.als woningbouw. ala ik iets moet laten repareren door ymere moet ik ook een afspraak maken. en als hun een tijd afspreken en dik een uur later komen of niet komen opdagen ga ik ook niet klagen. bel ik ze op waarom ze niet zijn gekomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert