Minister bekijkt redding windmolenplan

DRONTEN
Minister Kamp van Economiche Zaken gaat de subsidieregeling voor het vervangen van windmolens tegen het licht houden. Dat laat hij in een schriftelijke reactie weten.

In Dronten dreigen boeren hun windmolens te vervangen voor eenzelfde type omdat ze daarmee een groot financieel voordeel kunnen behalen. Dat komt door een subsidieregeling van het Rijk. Als dat gebeurt gaat het gezamenlijke windmolenplan voor Dronten, Zeewolde en Lelystad niet door.

Het was de bedoeling om het aantal molens in Flevoland terug te brengen en molenparken te realiseren met windmolens die per stuk veel meer vermogen hebben. De minister laat weten dat er bekeken wordt of de subsidieregeling voor het één op één vervangen van bestaande windmolens nog past bij het huidige beleid.

reacties (7)

 • Tourwine

   

  Jammer dat je voot winterwortelen geen subsidie krijgt

  reageer
 • Andree

   

  Het is vervangen DOOR. Elders werd gemeld dat ze grotere molens zouden plaatsen. Nu nemen ze precies dezelfde?

  reageer
 • Flopje

   

  Ieder land in de wereld bouwt heel snel hele grote wind-en zonneparken. Nederland loopt op twee of drie landen na helemaal achteraan in het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de energievoorziening. Dus heel de wereld heeft het fout en alleen Nederland heeft het licht gezien? Dat geloof je toch zelf ook niet? Nederland achterstandsland.

  reageer
 • Theo

   

  Welke energie bron wil je dan WEL hebben? Altijd lastig, die niet onderbouwde onderbuik uitlatingen.

  reageer
 • Joop

   

  Omdat ze het bestemmingsplan niet op orde hebben,en Hans engelvaart speelt nu de onschuldige en geeft het rijk de schuld In de rest van Nederland mag een molen wel vervangen worden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Betty

   

  Zouden dan eindelijk die horizon vervuilers verwijderd worden?

  reageer
 • Ron

   

  Waarom speelt dit alleen in Dronten ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert