Geen reconstructie schietpartij Almere

ALMERE • Wo 15 oktober 2014 | 17:12 • Woensdag 15 oktober 2014 | 17:12
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een verzoek tot een reconstructie van een schietpartij in Almere afgewezen. Dat bleek woensdag uit een uitspraak van het hof.

Advocaten vroegen twee weken geleden om een reconstructie, omdat er volgens hen mogelijk sprake was van noodweer tijdens de schietpartij in 2012. De verdachten in deze zaak beschoten elkaar in de Stedenwijk nadat er ruzie zou zijn ontstaan over drugs en een mishandeling. Drie verdachten werden in eerste instantie door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8, 4 en 3 jaar cel voor betrokkenheid bij de schietpartij. Zij gingen allemaal in hoger beroep bij het hof.

Het hof zegt dat het geen "noodzaak" ziet om een dergelijke reconstructie te houden. Volgens de rechters is er destijds voldoende onderzoek gedaan op de plaats delict om een goed overzicht van de gebeurtenissen te krijgen. Het is nog onduidelijk wanneer het hof de zaak inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel