Sportverkiezingen ook wegbezuinigd

LELYSTAD
Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad wil de jaarlijkse Sportverkiezingen vanaf volgend jaar schrappen. Dat levert volgens de begroting een bezuiniging op van 13.000 euro per jaar.

Volgens de gemeente heeft de verkiezingsavond alleen promotionele waarde en gaat het geld niet naar directe ondersteuning van sportacitviteiten. De verkiezing zou daarom wellicht gecombineerd kunnen worden met de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

De sportverkiezingen op 16 januari in het Agora Theater zouden dan de laatste zijn.

reacties (8)

 • marjan

   

  Vind hetzowiezo raar dat je genomineerd word als je niet eens in lelystad woont

  reageer
 • Almere

   

  mee eens.. die mensen hebben het hard nodig!!

  reageer
 • beernd

   

  schaf al het leuke af voor de mensen en schenk al het geld wat ze nu uitsparen aan de komst voor assielzoekers

  reageer
 • Ronald

   

  Dan dus ook stoppen met die overbodige nieuwjaarswedstrijd?

  reageer
 • Jan

   

  Hoeveel is het budget voor City marketing? De bezuiniging is een druppel hiervan. Juist de promotionele waarde van sport wordt weer eens onderschat. Hoe meer sporters hoe minder subsidie aan de verenigingen. Hoe meer sporters hoe gezonder de samenleving. De namen van sporters worden in 1 adem genoemd met hun woonplaats Aron Winter uit Lelystad, Celine Gerner uit Emmeloord. Daarbij komt dat een goed "sport" verenigingsleven mensen kan doen besluiten om in die plaats zich te vestigen. Bezuinigen moet maar dit is weer een ondoordachte bezuiniging. Je geeft als college het signaal af dat sport voor jou gemeente geen/minder belang heeft!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ja

   

  dat is een goeie. . helemaal mee eens.

  reageer
 • kiezer

   

  Ook een nieuwjaarsreceptie waar je altijd dezelfde personen ziet verschijnen kan in de bezuinigingsronde worden meegenomen. Men ziet elkaar vaak genoeg tijdens vergaderingen en andere bijeenkomsten te Lelystad.Het kan ook tijdens de pauze van de eerste gemeenteraadsvergadering in het nieuwe jaar. De sportverenigingen kunnen ook zelf de sportverkiezingsavond organiseren. Elke vereniging in Lelystad draagt naar aantal leden bij.

  reageer
 • hans

   

  jammer! enfin, dan hoeven we ook niet meer na te denken over subsidie voor de Dutch Match Play. Geringe promotionele waarde en voor dat geld 10 jaar sportverkiezingen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert