Maximum snelheid Ettelandseweg moet omlaag

MARKNESSE
De maximum snelheid op de Ettelandseweg in Marknesse moet omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. Dat zegt omwonende Bertus Beld, die vindt dat er veel te hard gereden wordt en dat levert geluidsoverlast op voor de omwonenden.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft de Ettenlandseweg onderzocht en concludeert dat de weg niet aan de wettelijke norm voldoet voor een 80 kilometerweg. Daarvoor is de Ettenlandseweg te smal. Volgens de organisatie zijn er in Noordoostpolder veel wegen die niet voldoen aan de eisen voor een 80-kilometerweg.

De gemeente slaat het advies van Veilig Verkeer Nederland in de wind. Het college van burgemeester en wethouders wil pas in actie komen als er meer omwonenden klagen. Beld heeft inmiddels contact gezocht met de gemeenteraad van Noordoostpolder.

reacties (15)

 • leo

   

  Dat domme gedoe met 60 km, je weet niet meer waar je 60 moet en waar 80. Kijk eens in Friesland daar liggen van die kleine smalle gekronkelde weggetjes waar je gewoon 80 mag rijden, met fietsers op de rijbaan. Nederland zit wat dat betreft stom in elkaar met al die verschillende Gemeentes die met meerdere maten meten.

  reageer
 • rick

   

  Nóg meer 60 wegen... Weg is breed genoeg..

  reageer
 • jan bakker

   

  De enige veilige snelheid is die van de trekschuit.

  reageer
 • whoknows

   

  En vaak zijn de ergste overtreders van de snelheid de bewoners zelf, en vooral diegene die het meest klagen.

  reageer
 • Ap

   

  Vvn moet zich ook eens achter de oren krabben,ze plaatsen aan die weg posters die nergens op slaan en dus genegeerd worden en ze zijn dan niet bereikbaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Carry

   

  Geluidsoverlast waar heeft hij last van. Woont er zeker pas. Oude bewoners zeuren nooit over geluidsoverlast. Net als in de Zuidert. De snelweg lag er al voor de wijk ooit werd aangelegd. Zoek een onbewoond eiland dan heb je van niemand last.

  reageer
 • Jip

   

  Er is helemaal geen wettelijke norm voor snelheden op wegen. Er bestaat we zoiets als een richtlijn voor wegontwerp maar die heeft absoluut geen wettelijke status.

  reageer
 • Henk

   

  Wat kan die man zeuren , hij moet maar gauw terug waar die vandaan komt in plaats de hele dag mensen pesten op het gemeentehuis. Zie hem daar geregeld binnen lopen om weer eens zijn gelijk te halen, want zo riep hij eens tegen een ambtenaar " ik ben een burger raadslid en daar moet je naar luisteren" die man spoort echt niet volgens mij

  reageer
 • ABS

   

  Wat wordt de volgende klacht? Fietspad aan de andere kant leggen want als ze hard fietsen hijgen die fietsers zo en dat verstoort de zondagsrust? Al eens gedacht aan handhaving? Als ze met 80 te hard rijden (en dus overlast veroorzaken) dan doen ze dat met 60 ook, er zal dus niets veranderen.

  reageer
 • Ikke

   

  al weer die Bertus Beld altijd wel wat met hem. Zag hem eens alle bermpalen er uit trekken en daarna lopen zeuren tegen de kantonnier die aan het paaltjes wassen was Heeft de gemeente voor hem al een smile geplaatst en is het nog niet goed. Of die nu 80 of 60 is het is toch nooit goed bij hem.

  reageer
 • Roelof

   

  De wegen in de polder zijn juist gevaarlijker geworden in de polder door het 60 km beleid. Veel mensen kunnen de breedte niet goed meer inschatten door de belijning aan de zijkant van de weg, hierdoor komen ze onnodig in de berm terecht. De ettelandse weg moet ook zeker geen 60 worden. De uiterdijkenweg is al gevaarlijk genoeg door dit beleid. En de reden van geluid slaat al helemaal nergens op.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Onzin om de snelheid te verlagen. De weg is inderdaad smal, maar dat zal veranderen, als de weg groot onderhoud krijgt. In dat geval wordt de weg naar de vereiste breedte verbreed (7,5 - 8 meter). Verder zie ik dat er vrijliggend fietspad aanwezig is. In dat geval is er helemaal geen reden om de snelheid te verlagen. De snelheid op dit soort wegen hoort gewoon 80 km\uur te zijn.

  reageer
 • Piet

   

  Voorsterweg nog smaller klinkerweggetje waar altijd fietsers rijden mag ook wel een keer 60km worden! Veel vrachtverkeer dus overlast!

  reageer
 • volvo

   

  ik rij er dagelijks. niks mis met de weg. en ja ik ga soms ook te hard... gewoon verhuizen naar de hei en niet zeuren

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  De bewoner vindt dat en dan moet het ook maar gebeuren. En het zou nu om veiligheidsredenen moeten gebeuren en niet vanwege het geklaag van ver weg wonende burgers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert