Meer inspecties van verroeste gasleidingen

LELYSTAD
De gemeente Lelystad wil volgend jaar de inspecties van gasleidingen versneld uitvoeren. Het vermoeden bestaat dat het probleem van roestvorming met de tijd erger wordt. In de begroting voor 2015 trekt het college van b en w 115.000 euro uit voor inspecties in wijken die tot nu toe nog niet zijn onderzocht.

Lelystad heeft al ruim tien jaar te maken met verroeste leidingen. Het probleem doet zich voor bij stalen leidingen zonder bescherming in huizen van voor 1986. Volgens de gemeente zijn tot nu toe drieduizend van de 15.000 woningen geïnspecteerd. Het tempo wordt daarom opgevoerd.

Huiseigenaren in verschillende wijken zijn al sinds 2002 verplicht om hun leidingen te laten vervangen. In huurwoningen heeft woningcorporatie Centrada de leidingen vervangen.

reacties (5)

 • coda

   

  gewoon dom gepraat er is toen n vergunning gegeven om stalen leidingen te gebruiken en nu de grote jongen uit hangen. Het is prima hoor tot aan de meter is voor de netwerkbeheerder de rest zit ver bovengronds kan niet roesten

  reageer
 • buuf21

   

  ja hoor en iedere particulier weet vast te stellen of t veilig is of niet...

  reageer
 • Broer

   

  Foute foto! Het gaat niet om de flexibele stalen leiding die tegenwoordig aan elke meter zit.

  reageer
 • hl

   

  Ik ben blij dat er gecontroleerd wordt. Het gaat om de veiligheid van meer mensen dan enkel de desbetreffende bewoners.

  reageer
 • kiezer

   

  Inspectie is geen zaak van de gemeente, maar van de huiseigenaren zelf, zowel particulieren als woningcorporaties. Gemeente kan hier dus ook weer 115.000 euro bezuinigen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert