Gemeente wil herindeling schoollokalen

ZEEWOLDE
Het college van B en W in Zeewolde wil een aantal onderwijsgebouwen in de gemeente sluiten of er een andere invulling aan geven. Op die manier verwacht het college de klaslokalen in Zeewolde efficiënter te gebruiken.

Door teruglopende leerlingaantallen is er in sommige scholen sprake van leegstand. Om die ruimte nuttig te gebruiken, wil het college de lokalen anders verdelen. Dit heeft onder meer gevolgen voor basisscholen 't Wold, Het Mozaïek, Toermalijn en De Kiekendief.

Zo wil het college uiterlijk in augustus 2016 een deel van het Oriënt aan het Kluunpad afsluiten. 't Wold maakt nu nog gebruik van deze locatie en zal dus op zoek moeten naar een andere plek. Dat geldt ook voor Het Mozaïek. Die school maakt nu nog gebruik van leegstaande lokalen van de Kaleidoscoop. Maar zodra die school gaat groeien, moet Het Mozaïek een andere huisvesting vinden.

Daarnaast wil het college in augustus 2016 een nieuwe bestemming vinden voor de schoolpatiowoningen aan de Saffier. Nu gebruikt Het Toermalijn nog 1 lokaal in dit pand.

Het noodlokaal van De Kiekendief moet niet worden gebruikt voor onderwijs vindt het college. Daarom verhuurt ze het noodlokaal vanaf deze maand aan zorginstelling Educare.

Verder heeft het college bekend gemaakt dat De Verschoorschool volgend jaar augustus een nevenvestiging in Zeewolde wil starten. In deze vestiging zou dan ook De Springplank terecht kunnen. Beide scholen zijn bedoeld voor speciaal onderwijs.

reacties (1)

  • Joop

     

    Zie hier de dwaling van het bestuur van SSBZ in de afgelopen jaren.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert