CBS: Weinig Flevolanders vanuit bijstand aan het werk

FLEVOLAND
Weinig Flevolanders die in de bijstand zitten, vonden vorig jaar een baan. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De afgelopen jaren worden de perspectieven op het vinden van betaald werk steeds slechter voor mensen met een uitkering. In Dronten vond vorig jaar maar 7 procent van de mensen met een bijstandsuitkering werk. Dat is gelijk aan het landelijk gemiddelde. De andere gemeenten in Flevoland scoren iets beter.

In Almere, Noordoostpolder en Urk vond 8 procent van de mensen met een uitkering een baan en in Lelystad was dat 9 procent. In Zeewolde stromen iets meer mensen vanuit de bijstand naar werk, namelijk 13 procent.reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Vertel eens welke regio's dat zijn.

  reageer
 • Richard

   

  Jammer dat er altijd zo'n slecht beeld gevormd wordt jegens mensen in de bijstand.

  reageer
 • kees.

   

  wat een stomme redenering.

  reageer
 • Jos '56

   

  Helemaal mee eens!!

  reageer
 • Nico

   

  @Marijke: Zolang het leidt tot blijvend, of op z'n minst langdurig, uit de bijstand is veel geoorloofd. Ik geloof niet dat de boekhouder van de gemeente enig begrip heeft voor iemands privéomstandigheden. En daarnaast hoeft iemand uit Almere niet te verkassen wanneer hij/zij werk vindt in Zeewolde of 'over de brug'.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vrolijk Frietje

   

  Nou dat beloofd dan nog wat gezien het feit dat Drontent nu al het nog landelijk in te voeren beleid voert dat in 2015 in zal gaan.

  reageer
 • Marijke

   

  Ja hoor, dat kan. M.i.v. januari kunnen uitkeringsgerechtigden (zo heten jouw "steuntrekkers" namelijk) zelfs verplicht worden te verhuizen. Over de gevolgen hoor je echter niemand. Zo zul je toch een woning moeten vinden. Iemand die op dat moment een uitkering krijgt kan geen huis kopen. Ik vermoed dat die ook niet meteen een baan krijgt met loon waarmee hij in de vrije sector kan huren. Alleen de sociale huur is een mogelijkheid en daar zijn wachtlijsten voor die kunnen oplopen tot >10 jaar. En wat doe je dan? Vooral als je ook een gezin hebt? En dan alleenstaande ouders. Die zitten vast aan een omgangsregeling en verhuizen wordt dan niet op prijs gesteld. Probleem! En tenslotte: een vast contract is een zeldzaamheid. Dit kan tot gevolg hebben dat je als een soort nomade van hot naar her wordt gestuurd. Moet je je dan in elke grote stad alvast inschrijven bij de woningbouw? En hoe zit dat als je mantelzorger bent voor de buurvrouw of je oude moeder, een dorp verderop? En met je eigen reeds opgebouwde sociale contacten die je hard nodig zult hebben als je zelf ooit oud of ziek bent?

  reageer
 • Peter

   

  De kop geeft een verkeerde indruk. We scoren toch boven landelijk gemiddeld?

  reageer
 • KC

   

  Je leest niet goed. Dronten scoort gelijk aan het landelijk gemiddelde. De andere scoren er boven.

  reageer
 • Nico

   

  Kunnen we niet steuntrekkers actief uitplaatsen naar regio's die betere vooruitzichten hebben?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert