AAP vangt verwaarloosde dieren politiemedewerker op

ALMERE
De stichting Aap in Almere heeft donderdag enkele tientallen ernstig verwaarloosde exotische dieren opgevangen. De dierenpolitie, NVWA en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming trof ze aan in een huis van een politiemedewerker in het Limburg Schimmert. Dat meldt de politie.

Het gaat onder meer om neusberen, dwergotters, eekhoorns en een schildpad. De dieren leefden tussen hun eigen uitwerpselen. Een aantal was dood. De politiemedewerker die als hobby dieren hield, is niet aangehouden. De Eenheid Limburg is een intern onderzoek gestart.

Het Natuurhulpcentrum in het Belgische Opglabbeek had de dieren in eerste instantie meegenomen, maar droeg ze vanwege ruimtegebrek over aan de stichting AAP. Omdat de politie zaak in onderzoek heeft, wil AAP geen nadere toelichting geven. Op YouTube heeft het Natuurhulpcentrum een filmpje geplaatst over de dieren die in de woning zijn gevonden.


reacties (5)

 • Fengzi

   

  @lely en wat moet je met een neusbeer en eekhoorn in je huis?

  reageer
 • arend

   

  Nee hoor, in de landelijke pers is de achtergrond wel genoemd. Het gaat om een gewoon gezonde politieagent!

  reageer
 • tamara

   

  ja dus dan mag je je dieren op zo een manier verwaarlozen?! belachelijke reactie... als je de zorg voor een of meerdere dieren niet meer aan zou kunnen ivm ziekte of wat dan ook schakel je hulp in als je menselijk bent!!

  reageer
 • lely

   

  En wat is het achterliggende verhaal?! eigenaar misschien wel ziek of erger. Dit soort halfslachtige journalistiek vindt ik omroep Flevoland onwaardig, jammer

  reageer
 • Stef

   

  Dikke duim voor stichting aap

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert