Waterschap neemt beheer riool over

ZEEWOLDE
Waterschap Zuiderzeeland is vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de riolering in Zeewolde. Op dit moment liggen die taken nog bij de gemeente.

Volgens beide partijen heeft het waterschap de juiste kennis in huis om kwaliteit te leveren. Op lange termijn zou dat een kleine kostenbesparing op kunnen leveren.

Het is uniek in Flevoland dat de gemeente het beheer uit handen geeft. De gemeente blijft wel eindverantwoordelijk en zal dus blijven toezien of de werkzaamheden naar behoren worden uitgevoerd.

reacties (4)

 • Almere

   

  Ik krijg het idee dat het waterschap steeds meer taken krijgt die voorheen bij de gemeenten lagen. Maar ik krijg niet het idee dat de gemeente belastingen nu goedkoper worden, terwijl waterschapsbelasting wel meer word door die taken. Ik ben het er wel mee eens dat deze taken bij het waterschap horen.

  reageer
 • frits

   

  Wegbeheer buiten de bebouwde kom kan ook prima naar het waterschap. Dat doen de waterschappen elders in Nederland ook al. Bekostiging via een opslag op de waterschapsheffing. Kan de gemeente zich inderdaad nog meer op de zorg richten.

  reageer
 • groene vleugel

   

  Dat is fijn, krijgt de gemeente meer tijd voor de zorg....etc.etc.... Is allemaal simpel te doen, zegt en denkt men, dus beetje heen en weer schuiven en alles loopt op rolletjes. waterzorg wordt jeugd(mens) zorg...

  reageer
 • frits

   

  Wordt tijd om gemeenten, provincies en waterschappen te laten fuseren tot grote gemeenten. 50 tot 100 in Nederland is mooi zat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert