Oud-ijzer is geld waard

ALMERE
Het is wereldarmoededag, een dag om stil te staan bij de armoede in de wereld, maar ook om te kijken naar zelfredzaamheid en de kracht van mensen.

Daarom gaan we langs bij oud-ijzerhandel Difra in Almere en spreken er met Frans Wijnand.

Hij vertelt dat als je weinig geld hebt, je bij hem oud-ijzer kan inleveren om wat bij te verdienen.

reacties (7)

 • Nick van Vlieren

   

  Oud ijzer is goed geld waard. Er zijn veel partijen die ijzer van particulieren opkopen. Oud ijzer kan voor nieuwe projecten gebruikt worden waar nodig. Dit is een stuk beter dan het weggooien.

  reageer
 • die

   

  difra heeft maar 1 vrachtwagen en rijdt door heel almere en ja als hij zelf rijdt met zijn collega kan hij moeilijk de telefoon opnemen. ga difra niet zwart lopen maken want ken frans persoonlijk. die doet zijn best om ook zijn centen te verdienen en jou geld te kunnen geven voor jou oud ijzer. Te.

  reageer
 • Jan

   

  Je mag dan wel heel veel oud ijzer hebben om nog wat eraan over te houden. En hoe komen mensen met weinig geld aan zoveel ijzer? Wat een raar stuk dit. Lijkt mij dat er zoveel onderwerpen mogelijk waren bij dit stukje over armoede in de wereld. Dit gaat toch geen zoden aan de dijk zetten voor de minder bedeelden?

  reageer
 • Te

   

  Ze kwamen ook bij ons om ijzer te halen tot we opeens 5x moesten bellen en niet meer kwamen. Difra doet dus niet helemaal wat ze zeggen te doen

  reageer
 • grondstof

   

  Oud ijzer, koper en brons zijn zeker geld waard. Dat is ook de reden dat het op allerlei plaatsen gestolen wordt. Er wordt voor kapitalen schade aangericht terwijl de opbrengst vaak minimaal is. Is dit een oproep om oude metalen te zoeken en in te leveren?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Ojee, na het koper gaan nu ook de spoorrails eraan.

  reageer
 • ras

   

  stil staan doen we al jaren terwijl de elite onze zakken leeg trekt. de wereld had al lang beter kunnen zijn maar dat mag niet van de rijken onder ons anders zijn ze niet meer speciaal.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert