Volgende maand overleg over moordzaak Lawalata

ALMERE
Op 7 november is er overleg bij de rechter-commissaris over de moordzaak Nikki Lawalata. Dat meldt advocaat Geert Iem Roos. De Amsterdamse Lawalata werd ruim een jaar geleden gevonden langs de Torenvalkweg tussen Almere en Lelystad. In de zaak hebben zowel haar vriend als zijn ex-vriendin vastgezeten. Zij zijn vrijgelaten, maar het OM ziet ze nog wel als verdachten.

Volgens Roos, die de vrouwelijke verdachte verdedigt, is het onbegrijpelijk dat er niemand vastzit voor de moord. Tijdens het overleg begin november kunnen de verschillende partijen weer onderzoekswensen indienen. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak voor de rechter komt. Het OM liet eerder deze week weten dat het onderzoek op een laag pitje staat.

Donderdagavond verscheen in verschillende media informatie uit het dossier van de zaak. Het dossier bevat volgens Geert Iem Roos ongeveer 8.000 pagina's en hij vindt de berichtgeving in de media ongenuanceerd. Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op het lekken, omdat de zaak nog onder de rechter is.

reacties (2)

 • Ariane

   

  8000 pagina's ? Dat zou 160 pakken kopieerpapier zijn. Misschien is de duim zo dik maar het dossier niet.

  reageer
 • Nico

   

  Een briljante tactiek om een allang vergeten moordzaak weer onder de aandacht te brengen. Nu weet iedereen zeker dat de verdachten schuldig zijn. En dat was net niet de bedoeling, dacht ik.

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Dat zal de rechter wel uitmaken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert