"Almere gedraagt zich als bananenrepubliek"

ALMERE
"Almere gedraagt zich als een bananenrepubliek met het doorduwen van het plan voor de aanleg van Sportpark Buitenhout in Almere-Buiten". Deze forse kritiek werd vrijdag bij de Raad van State in Den Haag geuit door Maurice de Zwart. Hij is voorzitter van de Stichting Groenbehoud Almere en samen met omwonenden verzet hij zich tegen de geplande hockey-, tennis- en voetbalvelden in Buitenhout.

Het sportpark van 11 hectare komt in een gebied dat was bedoeld voor natuurontwikkeling. De provincie heeft toestemming gegeven voor de bouw. De bewoners gingen hiertegen in beroep.

Volgens de gemeente zijn de sportaccommodaties hard nodig, omdat de stad veel nieuwe inwoners verwacht. De 11 hectare natuur wordt op een andere plek ruimschoots gecompenseerd, aldus de gemeente. De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

reacties (26)

 • Paul

   

  Wat een gezeur zeg de mensen die nu het hardst roepen maken er straks waarschijnlijk het meest gebruik van! Hou toch is op met al dat geklaag en kijk naar wat je hebt!

  reageer
 • Peter

   

  Ik woon al 22 jaar tegen AS' 80 en de hockey velden aan en heb nergens last van. Hoe de wind ook staat. Met mooi weer is het juist gezellig af en toe waar te horen. niet zeuren om alles.

  reageer
 • Havenaar

   

  Niet alleen Almere hoor. Heel Nederland tegenwoordig!

  reageer
 • De oude ingenieur.

   

  Er is geen touw aan vast te knopen. Overigens klopt er niets van en is het niet waar.

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Als je het aan de bewoners zou overlaten zou er niet veel meer gebeuren. Dan kwam er ook nog een hek om de wijk met een slagboom. De stad is belanghebbend voor allen en allen hebben recht. NB de A6 kun je alleen bij Zuidelijke windrichting horen. U woont dichterbij dan anderen elders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ankie

   

  Bananenrepubliek: Een populaire benaming voor een politiek instabiel, corrupt land dat vaak rijk is aan grondstoffen en waar staatsgrepen en revoluties aan de orde van de dag zijn (bron: Wikipedia). Nee, Almere is hier totaal niet mee te vergelijken. Compleet vekeerd gebruikte term dus.

  reageer
 • Gerard

   

  Ben je wel eens bij een hockeywedstrijd wezen kijken. Alles draait daar om respect voor elkaar, dus geen geschreeuw naar elkaar, ook niet vanaf de zijlijn. Speakers zullen er hooguit zijn bij een evenement en dat is misschien 2x per jaar. Typische reactie vanuit iemands onderbuik, maar geen idee heeft hoe het er werkelijk aan toe gaat.

  reageer
 • Theo

   

  Moeilijk he, begrijpend lezen. Almere is helemaal niet gekrompen, maar groeit nog steeds elk jaar. Tis wel een beetje egoistisch gedacht om iemand uit Stripheldenbuurt maar naar Stad te laten reizen om te kunnen hockeyen. Er is natuur genoeg in Almere, maar voorzieningen te weinig. En zitten almeerders wel tr wachten op al die natuur? Want ik loop elke dag in de bossen, maar het aantal mensen wat ik tegenkom is op 1 hand te tellen.

  reageer
 • theo

   

  ik woon een jaar in de bloemenbuurt. iets hardhorend. iedere avond hoor ik toch de A6. zelfs in de tuin. geluidswallen genoeg denk ik. dan ook nog sportvelden? niet als het aan mij ligt. iedereen die niet in de wijk woont moet zn oordeel achterwege laten.

  reageer
 • pietje

   

  Wijs het dichtsbijzijnde hockeyveld dan maar even aan in almere buiten. En de plek waar geen omwonenden zijn die bezwaar gaan maken.

  reageer
 • Poe

   

  Je koopt een woning en lijkt naar het bestemmingsplan in de omgeving... Dan zie natuur staan. Vervolgens gaat de gemeente er 11 ha aan sportvelden plaatsen... Denk dat ik ook in beroep zou gaan.

  reageer
 • marc

   

  frappant is dat bij de uitbreiding van A6 naar 10 banen dat het stil was. Dit ondanks dat er in buiten net zoals op de rest van A6 geen dubbelgangster zoab is geplant waardoor de geluidsoverlast aan zienlijk zal zijn. Waar waren deze mensen?

  reageer
 • Omwonende

   

  Het aantal inwoners van Almere is dit jaar afgenomen. Bovendien zijn er in dit gebied voldoende sportvelden en zijn er voldoende alternatieven voorhanden waar deze sportvelden geplaatst zouden kunnen worden zonder dat iemand daar last van heeft. Dit is ook bij de gemeente bekend.

  reageer
 • Karel

   

  Gelukkig maar Marlies, want er moet meer gelachen worden in dit land. Beetje humor. Overigens klopt het wel, en ik ga er ook van uit dat die mensen blij zijn dat ze nu hier wonen.

  reageer
 • Pipo

   

  Maar is wel de waarheid!

  reageer
 • Marlies

   

  Grappig he Karel? Ik kom niet meer bij.

  reageer
 • Rene

   

  Typisch Almere: 'het wordt elders ruimschoots gecompenseerd'. Wat kan het ze schelen dat er iets bestaands voor wordt verwoest. Wat kan het ze schelen dat het deel uitmaakt van 'de buurt' waar mensen voor gekozen hebben. Gelokt worden met dat alles zo mooi & ruim & groen is en als je er vastzit aan je koopwoning gaan ze veranderen en maken ze elders weer een nieuwe plek om de volgende generatie te lokken. Misselijke praktijken.

  reageer
 • Antje

   

  Zegt maar gewoon..... KROM...

  reageer
 • Karel

   

  Ha, ha, dan voelen in ieder geval de meeste inwoners er zich thuis.

  reageer
 • henk

   

  bananenrepubliek. deze man heeft het bij het goede eind.

  reageer
 • Maart

   

  zolang de wind naar de snelweg waait heb je geen last, maar wat als die draait. het gaat ook om speakers met betrekking tot het omroepen of muziek tijdens toernooien! Tijdens de wedstrijden in het weekend staan supporters echt niet stil langs de lijn. De velden die gebruikt gaan worden doen nu dienst als akker van de biologische boeren. zorg voor geluidswallen tussen velden en de vaart.

  reageer
 • pietje

   

  Groenbehoud? Volgens mij vind daar nu akkerbouw plaats. Buiten kan echt wel wat tennisbanen en hocheyvelden gebruiken en heeft echt al groen zat in de huidige bebouwde kernen. Procedures kunnwn misschien wat beter, maar ik vermoed zo dat het verzet vooral van wat mensen die op de vaart uitkijken komt.

  reageer
 • De oude ingenieur.

   

  Het is maar een betoog van een boze burger. Gras is ook groen en de burgers zullen wel meer bezorgd zijn over het verkeer wat het park 's avonds en in de weekends oplevert. Overigens liggen de velden in de geluidszone van de snelwegen en is de waarde van produktiebos niet groter dan de houtwaarde.

  reageer
 • tja

   

  het is afwachten tot Almere een formule 1 baan wil

  reageer
 • ik woon daar vlak naast,, ik wil juist die sportvelden!! natuur zat in Almere!

  reageer
 • Almeerder

   

  Typisch geval van NIMBY. Ze hebben geen overlast van auto's, de hond kan nog steeds uitgelaten worden en ja men ziet wat extra lampen als men in de keuken naar buiten kijkt. Kom op mensen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert