'Rechten verdachten op festivals gewaarborgd'

BIDDINGHUIZEN • Za 18 oktober 2014 | 11:21 • Zaterdag 18 oktober 2014 | 11:21
Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vindt dat de rechten goed gewaarborgd zijn van mensen die tijdens popfestivals worden opgepakt voor het bezit van drugs. Dat antwoordt hij op Kamervragen.

Volgens de minister is er geen sprake van een speciaal drugsbeleid op festivals. Politie en Openbaar Ministerie treden bij drugsbezit op een festival niet anders op dan daar buiten.
Aanleiding voor de Kamervragen waren de 119 drugszaken die op het Lowlands festival in Biddinghuizen waren afgedaan met een boete of taakstraf. Daar kwam geen advocaat of rechter aan te pas, maar werd ter plekke door een officier van justitie behandeld.

Volgens minister Opstelten informeert de officier verdachten niet standaard erover dat zij een strafblad krijgen als zij ter plekke een boete accepteren. Als de officier een taakstraf oplegt, wordt de verdachte volgens de minister erop gewezen dat hij een advocaat in kan schakelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel