Celstraffen geëist voor inbraak in woning

ALMERE
Twee verdachten van een woninginbraak in Almere Hout moeten volgens het Openbaar Ministerie zes maanden de cel in, hun chauffeur drie maanden. Dat eiste het OM in hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem.

Bij de inbraak in de Haviklaan in Almere waren vorig jaar augustus vier mannen betrokken uit Almere, Amsterdam en Den Haag. Ze sloegen op de vlucht toen de politie arriveerde en probeerden nog op een agent in te rijden. De politie loste enkele schoten, waarna de vluchtauto over de kop sloeg en de mannen konden worden aangehouden.

De vierde verdachte is niet in hoger beroep gegaan tegen zijn eerdere veroordeling. Het hof doet op 31 oktober uitspraak.

reacties (3)

 • jan b.

   

  Hoezo uitdelen? Dit is slechts de eis van het O.M., naar goed Hollands gebruik gaan de h.h. hoogedelachtbare rechters zo'n eisje eerst nog eens halveren (pamper pamper pamper) alvorens "recht" te spreken...

  reageer
 • Almere Houter

   

  6 maanden straf is dus na 4 maanden buiten.

  reageer
 • frits

   

  ja tuurlijk we blijven maar pamperen hier 6 maanden voor een inbraak, geef dat tuig meteen 5 jaar tot opheden is het hier dweilen met de kraan open de ene inbraak na de andere maar we blijven flut strafjes uitdelen hier

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert